Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Vettel: Nem volt könnyű a győzelem

Habár látszólag fölényes diadalt aratott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Sebastian Vettel, a német versenyző a futamot követően elmondta, nem volt egyszerű dolga Melbourne-ben.


Habár látszólag fölényes diadalt aratott az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon a Red Bull versenyzője, Sebastian Vettel, a német versenyző a futamot követően elmondta, nem volt egyszerű dolga Melbourne-ben.

Vettel a pole pozícióból rajtolva elsőként futott be a 2011-es szezon első versenyén, megelőzve a mclarenes Lewis Hamiltont, valamint a Renault orosz versenyzőjét, Vitaly Petrovot.

A regnáló világbajnok elmondta, habár kiválóan indult a szezon, továbbra sem szállhatnak el maguktól, hiszen rettentő sok munka vár rájuk.

„Próbáltam folyamatosan arra sarkallni a csapatot, hogy továbbra is két lábbal a földön járjunk. Sok pontot szereztünk, ami nagyon fontos, és jól éreztük magunkat, ami még fontosabb. Hosszú az év és sok minden történhet” – nyilatkozta a német.

„A mellettem ülő srácok [Hamilton és Petrov], illetve a Ferrari mindig nagyon erős, a Mercedes számára nem sikerült jól a szezonrajt, de erősebbek lesznek az év során. Nagyon szoros lesz, de fontos, hogy eljussunk a kockás zászlóig így nagy elismerés a gyárban dolgozóknak. Az autó gyors volt, de emellett megbízható is, és ez a kulcs.”

„Ez az első alkalom, hogy befejeztem az Ausztrál Nagydíjat, szóval ennek is nagyon örülök.”

Vettel elmondta, habár kívülről annak tűnhetett, nem volt könnyű versenye, a taktika ugyanis komoly fejtörést okozott a csapatnak, és rendkívül fontos volt, hogy az első bokszkiállást követően a pályán előzze meg a mclarenes Jenson Buttont.

„Nem volt könnyű verseny. A rajt kritikus volt. Jól jöttem el, de fogalmam sem volt arról, hogy elég lesz-e, amíg meg nem láttam Lewist és Markot pozíciókért harcolni. Az első etapon próbáltam tartani a távolságot, egy bizonyos ponton aztán a gumik elkezdtek fogyni.”

„Lewis felzárkózott és bementünk a bokszba. Nem tudtam több kört megtenni, az első kiállásom után pedig nagyon fontos volt, hogy megelőzzem Jensont, amit azonnal meg is tettem, tehát ez rendkívül fontos volt.”

„Ezután a verseny második felében fogalmam sem volt, mi folyik Lewis mögött, aztán később részéről is csökkent a nyomás, így jobban kontrollálni tudtam a versenyt. Sok mindent tanultunk ma, de ismét meg kell majd vizsgálnunk ezt a versenyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!