Vettel: Nem volt könnyű az elmúlt néhány hét - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem volt könnyű az elmúlt néhány hét

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője megkönnyebbült az F1-es Szingapúri Nagydíjon aratott futamgyőzelmét követően – nehéz heteken ment keresztül az elmúlt időszakban.
Sebastian Vettel, Ferrari, Singapore Grand Prix 2019

Vettel a 3. helyről kezdte meg a Szingapúri Nagydíjat, azonban a Ferrari stratégiájának köszönhetően nemcsak Lewis Hamiltont, de csapattársát, Charles Leclercet is megelőzte a kiállások során, így az élre tört, ezt követően pedig nem engedte ki kezéből a győzelmet. 

„Jól érzem magam” – választolta Vettel a kérdésre, milyen érzései vannak a győzelmét követően. 

Vettel utoljára a 2018-as Belga Nagydíjon állhatott a dobogó legfelső fokára, így idén ez az első győzelme – csapattársa, Leclerc már kétszer is nyert, így a német is alig várta már ezt a pillanatot, bár elmondása szerint nem számolta a napokat. 

„Nem igazán számoltam az időt az előző győzelmem óta, mert mindig előre tekintek a következő futamra. Az elmúlt néhány hét nem volt könnyű számomra, de túl kell jutni ezen, hinni kell magadban.”

„Boldog vagyok azzal, ahogy a dolgok ma alakultak. A hétvégével nem vagyok teljesen elégedett, mert tegnap küszködtem az utolsó gyorskörömön az időmérőn.” 

A négyszeres világbajnok elmondta, örül, hogy a stratégiával tudott élni, így ezt követően már csak annyi volt a dolga, hogy az élen haladva kontrollálja a tempót. 

„Tudtam, hogy a futamom akkor kel életre, amikor azt fogom hallani, hogy „boksz, boksz”. De ez nagyon későn jött, nem tudom, hogy spontán jött-e, de ez volt a döntő a versenyben.”

„Ezután megpróbáltam kiautózni egy előnyt a forgalmon keresztül, ez sikerült is, azt hiszem, 5-6 másodperccel vezettem, mielőtt a biztonsági autó kijött. Utána arra koncentráltam, hogy kontrolláljam a versenyt. Összességében nagyon boldog vagyok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!