Vettel: Nem volt meg a tempónk a Q2-be jutáshoz - F1VILÁG.HU

Vettel: Nem volt meg a tempónk a Q2-be jutáshoz

HIRDETÉS
Az utolsó helyen zárta a Forma-1-es Osztrák Nagydíj pénteki időmérőjét a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A német pilóta legjobb köridejét törölték a kvalifikáción, ám azt mondja, amúgy sem volt meg a tempójuk a továbbjutáshoz.
action, TS-Live, Red Bull Ring, GP2211a, F1, GP, Austria
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22

Vettel legjobb köridejét a spielbergi pálya kiszélesítése miatt vették el, így az Aston Martin versenyzője csak a 20. helyen zárt.

„Sajnálatos, hogy törölték a köridőmet a pálya kiszélesítése miatt. Valójában még veszítettem is egy kis időt az 1-es kanyarban, szóval lényegében dupla büntetés volt” – mondta a négyszeres világbajnok. „Viszont nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy bejussunk az időmérő második szakaszába.”

„A sprintfutamon viszont bőven lesznek lehetőségek, és remélhetőleg jobb pozícióból kezdhetjük meg a vasárnapi versenyt.”

Vettel csapattársa, Lance Stroll ugyancsak kiesett a Q1-ben: ő a 17. helyről rajtolhat a sprintversenyen.

„Mindig kihívást jelentenek itt a pályahatárok” – mondta a kanadai. „De ennek ellenére nem igazán volt meg a tempónk ahhoz, hogy bejussunk a Q2-be. Nyilván megpróbálunk nyerni pár helyet a sprintfutamon, a pénteki szabadedzés alapján a tempónk rendben lesz, szóval lesz miért küzdenünk a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!