Friss hírek

Vettel: Nem volt mit veszítenünk

A 7. helyen ért célba, így összejött a pontszerzés a Forma-1-es Spanyol Nagydíjon Sebastian Vettel és a Ferrari csapata számára.

A német versenyző csak a 11. helyről rajtolhatott a barcelonai versenyen, a futamon azonban a hajrában kockáztattak, és egy egykiállásos taktikával végül sikerült eljutni a kockás zászlóig.

A leintés után Vettel azt mondta, nem volt veszítenivalójuk, meg kellett próbálniuk egy merész stratégiát.

„Nagyon egyszerű, nem volt veszítenivalónk” – mondta a Ferrari versenyzője a leintést követően.

„A 11. helyen voltunk, és szerintem próbáltunk ellensúlyozni a verseny végéig, szóval nyilván elkezdtük utolérni az előttünk lévőket. Ők kiálltak a második kerékcseréikre, én viszont nem siettem el, hogy felzárkózzak, és vigyáztam a gumikra.”

„Aztán szóltak, hogy nyomjam, amit meg is tettem, majd mondták, hogy menjünk el a végéig – illetve megkérdezték, hogy el tudok-e menni a végéig.”

„Azt válaszoltam, ’nos, ezt megkérdezhettétek volna 3 körrel hamarabb is, mert rákérdeztem párszor, hogy mi a cél, meddig akarunk elmenni, szóval vigyázhattam volna a gumikra’.”

„Azt mondtam, próbáljuk meg. Az utolsó pár kör nagyon-nagyon nehéz volt. Nyilván segített, hogy le lettünk körözve, hogy őszinte legyek. Ez nem mindig van így, de ma jól jött.”

„Nyilván kockáztattunk, mert nem volt mit veszítenünk, és kifizetődött a dolog, de a verseny előtt nem az volt a terv, hogy közel 40 kört megteszünk a lágy abroncsokon.”

Ez volt Vettel idei második legjobb eredménye a magyarországi 6. helyezés után. A német korábban elismerte, nem tud összecsiszolódni a Ferrari autójával, a verseny után pedig azt mondta, még mindig elég hullámzó a dolog.

„Vegyes volt, hogy őszinte legyek, teljesen hullámzó. Néhány edzés jobban megy, mint a többi. Az első etap elég gyenge volt ma, a másodikon viszont azt éreztem, sokkal jobban kordában tudom tartani az autót. Azt gondolom, van még némi tennivaló az én oldalamon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!