Vettel: Nincs jellegzetessége a Leclerckel szembeni vereségeknek - F1VILÁG.HU

Vettel: Nincs jellegzetessége a Leclerckel szembeni vereségeknek

HIRDETÉS
Sorozatban negyedszer szerezte meg a rajtelsőséget a Ferrari Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Charles Leclerc, csapattársa, Sebastian Vettel szerint viszont „semmiféle mintát nem lehet felfedezni” azt illetően, hogy a monacói pontosan miben is jobb nála rendszeresen.
2019 Russian Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Sebastian Vettel

Vettel az Orosz Nagydíj időmérő edzésén 425 ezredmásodperccel volt lassabb Leclercnél, aki idén hatszor rajtolhat majd a pole pozícióból vasárnap.

Ez volt sorozatban a 9. alkalom, hogy a négyszeres világbajnok Vettel alulmaradt az ifjú monacóival szemben.

„Nyilvánvaló, hogy az időmérők itt-ott nem éppen a legjobban alakultak számomra” – mondta Vettel, amikor arról kérdezték, mi az oka annak, hogy Leclerc az utóbbi időben rendre jobban szerepel nála az időmérőkön.

„Szerintem nyilvánvaló, hogy Charles ma gyorsabb volt – elég könnyen észrevehető, hogy hol gyorsabb nálam. De nem gondolom, hogy van valamiféle minta, ami azt mutatja, hogy mindig gyorsabb nálam bizonyos típusú kanyarokban. Ahogy mondtam már, az elmúlt pár verseny szorosabb volt, mint azt talán az eredmények mutatják, úgyhogy meglátjuk, mit hoz a holnap.”

„Általában a verseny napjához közeledve egyre magabiztosabban érzem magam az autóban, és a versenytempóval igazából soha nem is volt probléma.”

Vettel azt mondja, „alapvetően igazán elégedett” azzal, ahogy az autója működött a szombati időmérőn, habár komoly tényező volt az, hogy a nyitószegmensben nem tudott rögtön versenyképes időt futni a közepes keverékkel.

„Mire eljutottunk a Q3-ig, már rendben volt a dolog. Összességében elégedett voltam az autóval. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy több volt benne egy kicsit, amit nem tudtam kihozni belőle.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!