Vettel: Nincs mit bizonyítanom a kritikusaimnak - F1VILÁG.HU

Vettel: Nincs mit bizonyítanom a kritikusaimnak

Az Aston Martin színeiben próbál ismét a Forma-1 csúcsára jutni Sebastian Vettel, aki az elmúlt években jobbára csak szenvedett a Ferrarinál. A német pilóta azt mondja, nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek.

Vettel 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett a Red Bull színeiben, majd 2015-ben nagy reményekkel szerződött át a Ferrarihoz.

Bár többször esélyesnek számított, a világbajnoki címet végül nem sikerült megszereznie a patinás olasz istálló színeiben. Vettel idén új csapattal, az Aston Martinnal áll rajthoz az F1-ben, ám nem gondolja úgy, hogy bárkinek is bizonyítania kell.

 

„Nem érdekel, hogy mit gondolnak az emberek. Inkább a csapattal, magammal foglalkozom, nem pedig másokkal. A mi világunk gyorsan mozog, és gyorsan túl kell lépni dolgokon – ez így egészséges, így jó” – mondta a négyszeres F1-es bajnok.

„Máskülönben a múltban ragadsz, és azt fogjuk mondani, hogy még mindig Juan Manuel Fangio minden versenyzők ura és megmentője. Persze nem kétséges, hogy ő egy nagyon-nagyon különleges versenyző volt. De ha most megkérdezünk egy 15 évest, hogy ki az a Juan Manuel Fangio, szerintem nem fogja tudni.”

„De ez így van rendjén. Halad az idő. És főleg manapság… Lehet, hogy Fangiónak nagyobb öröksége lesz majd, mint bármelyikünknek, függetlenül a győzelmek számától. De ez így van jól.”

Vettel hozzátette, biztos benne, őt is hamar elfelejtik majd, ha elbúcsúzik a száguldó cirkusztól.

„Jó dolog továbblépni, előre haladni. Biztos vagyok benne, hogy amikor majd elköszönök a Forma-1-től, nagyon gyorsan elfelejtenek majd, és ez teljesen rendben van. Szerintem így egészséges.”

„Ezért sem izgat túlságosan az, hogy bizonyítsak az embereknek, tényleg csak magamra fókuszálok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Nincs mit bizonyítanom a kritikusaimnak
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!