Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Vettel: Nincs mitől tartanunk

Sebastian Vettel elárulta, habár az idei évben bevezetésre kerülő új szabályok meglehetősen nagy bizonytalanságot szültek, csapatának nincs mitől tartania, ugyanis biztosak abban, hogy az élen harcolhatnak.A Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel az Ausztrál Nagydíj helyszínén újságíróknak nyilatkozva elárulta, habár az idei évben bevezetésre kerülő új szabályok meglehetősen nagy bizonytalanságot szültek, csapatának nincs mitől tartania, ugyanis biztosak abban, hogy az élen harcolhatnak.

A regnáló világbajnok elmondta, szinte lehetetlen megjósolni a pontos erőviszonyokat a téli teszteredmények alapján, az előszezoni tesztek során ugyanis a csapatok nem pusztán az üzemanyag-mennyiséggel, hanem rengeteg kulcsfontosságú tényezővel játszhattak, így például az abroncsokkal, illetve vadonatúj aerodinamikai fejlesztéseikkel is.

„Nyilvánvalóan van némi bizonytalanság azt illetően, hogy hogy is állunk riválisainkhoz képes” – mondta Vettel a minap.

„Ilyesmi soha nem volt ezelőtt, amikkel játszani tudtunk, azok a tipikus dolgok, mint például az üzemanyag-szint. Most viszont egyesek vagy korábban, vagy később vetették be aerodinamikai csomagjukat. Miután a tankolás nem engedélyezett a versenyeken, lehet, hogy egy autó alig van megtankolva, míg egy másik 160 kilogrammnyi üzemanyagot cipel magával, ráadásul ott vannak még a különböző keverékű abroncsok, melyek lehetnek használtak vagy újak.”

„Ez rendkívül összekeveri a dolgokat, és pontosan ezt láttuk a teszteken is. És ez az oka annak is, hogy olyan nehéz kiolvasni, ki milyen erős.”

Vettel elmondta, ennek ellenére nem aggódik, hiszen úgy érzi, eredményes felkészülésen vannak túl, az RB7-es kódjelű versenygép pedig amellett, hogy gyorsnak, rendkívül megbízhatónak is bizonyult.

„De hogy ez bizonytalanságot szül-e a részünkről? Nem kell ettől félnünk, mert azt hiszem, tudjuk, mit végeztünk el és jó formában kell lennünk. Most már csak arra a kérdésre kell választ kapnunk, hogyan állunk a többiekhez képest.”

„Nagyon jó telünk volt és sok kilométert megtettünk. Nem igazán voltak nagy problémáink az autóval, csak kisebb gondok, de semmi különös. Ez a tél volt az eddigi legjobb számunkra.”

A német versenyző hozzátette, tudja, hogy rengeteget kell még dolgoznia azért, hogy megvédje világbajnoki címét, és mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb eredményeket érje el a versenypályán.

„Lehet, hogy az én autómon szerepel majd az 1-es rajtszám, de ez csak a tavalyi évre utal, idén nem leszek tőle gyorsabb. Továbbra is keményen kell dolgoznom és ki kell hoznom mindent az autóból, hogy meggyőződhessünk arról, az élen harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!