Vettel: Nincs pánik a Red Bullnál

Annak ellenére, hogy gyengén szerepelt az első két edzésen Monzában, a Red Bull egyáltalán nincs elkeseredve, mondja Sebastian Vettel. A német pilóta úgy gondolja, hogy sokkal jobban fognak szerepelni a hétvége további részében.

Annak ellenére, hogy gyengén szerepelt az első két edzésen Monzában, a Red Bull egyáltalán nincs elkeseredve, mondja Sebastian Vettel. A német pilóta úgy gondolja, hogy sokkal jobban fognak szerepelni a hétvége további részében.

Az energiaital-gyárosok versenyzői csak a mezőny hátsó régiójában foglaltak helyet a pénteki edzéseken, miután Vettel a reggeli tréninget szinte teljes egészében kihagyta – hogy spóroljon motorjával –, míg délután csapattársának, Mark Webbernek volt egy elektronikus problémája.

Vettel azonban úgy gondolja, a pénteki edményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, különösen nem úgy, hogy véleménye szerint a legtöbben könnyű autóval köröztek.

“Meglepőek lehetnek a mai eredmények, ha megnézzük a tabellát, hogy ki van elől, és ki van a középmezőnyben” – mondta. “Semmi probléma nincs nálunk, minden a tervek szerint halad, és számítottunk arra, hogy nem lesz egyszerű számunkra a pénteki nap, mivel csak kevés kört tudunk megtenni, mert spórolnunk kell a motorokkal.”

“Fejlődnünk kell, így most azt kell megnéznünk, hogy ki volt gyors, és ki köszönheti annak a gyorsaságát, hogy kevés üzemanyaggal körözött. Egyelőre lehetetlen megjósolni, hogy ki lesz az élen.”

A Brawnnál is magabiztosak

A bajnokság éllovasa, a Brawn GP sem szerepelt túl fényesen a mai két edzésen, ám Rubens Barrichello szintén úgy gondolja, hogy semmit nem lehet kiolvasni a pénteki köridőkből.

“Jól kezdtük az edzést, és tartottuk az időket, míg a többiek nagyon sokat fejlődtek” – mondta a brazil. “Bízom abban, hogy ez azzal magyarázható, hogy a többiek elkezdtek üzemanyagot kivenni az autókból. Mi ezt nem tettük.”

“Mi nehéz autóval köröztünk, és így próbálgattuk a dolgokat. Az eredménnyel meg vagyunk elégedve, az autó jól muzsikál. Monzában nagyon nem egyszerű jól beállítani az autót sok üzemanyaggal. Azonban én elégedett vagyok.”

“A pénteki nap semmit nem jelent. Minden a tesztelésről szól, semmit nem számít, hogy ki végez az élen, és ki az utolsó helyeken.”

Barrichello a 16., csapattársa, Jenson Button pedig az utolsó előtti, 19. helyen landolt.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!