Friss hírek

Vettel: Nincsenek válaszaink, nehéz lesz a pontszerzés

A szombati időmérő edzésen tovább folytatta vesszőfutását a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német azt mondja, a Ferrari egész egyszerűen nem elég gyors, és ennél többet nem tud kihozni belőle.

Vettel a 12. rajtkockát szerezte meg a kvalifikáción, miközben csapattársa, Charles Leclerc ezúttal is jobb volt nála: a monacói a 8. helyről startolhat vasárnap, a 70. évforduló Nagydíján.

Vettel az időmérő után a Sky Italiának azt mondta, egyszerűen nincs válaszuk arra, miért küszködik ennyire a Ferrari autójával.

„Sok mindent kipróbáltunk, és le a kalappal a csapatom előtt az elvégzett munka miatt” – mondta a német versenyző.

„Ezen a hétvégén egy kicsit jobban érzem magam az autóban, mint múlt hétvégén, de ha a stopperórát nézzük, nemigen látszik a különbség.”

„Úgy érzem, mintha falnak mennék. Kétlem, hogy van több potenciál az autómban. Kiábrándító, hogy csak 12. vagyok, és ennyivel le vagyok maradva Charles-tól, de ahogy mondtam, minden tőlem telhetőt megteszek, és nem hiszem, hogy az autó többre képes annál, mint amit megtettem vele ma.”

Vettel azt mondja, nem próbál kifogásokat keresni, de a legfőbb probléma az, hogy nincs meg a sebesség.

„Ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint múlt héten, semmi sem változott. Mindenki nyomja és mindent belead, de úgy tűnik, van valami, amin nem tudunk változtatni.”

„Ha őszinte akarok lenni, azért vagyunk ebben a helyzetben, mert nem vagyunk elég gyorsak. Egyértelműen megvertek minket az előttünk lévők.”

„Nem balszerencse kérdése, vagy ilyesmi. Nehéz lesz a pontszerzés holnap, de megtesszük, ami tőlünk telik. Meglátjuk, mit tehetünk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Exkluzív információk: a Hungaroringről jelentkezünk!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!