Vettel nyert a Ferrarival, Hamilton kiesett Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Vettel nyert a Ferrarival, Hamilton kiesett Szingapúrban

HIRDETÉS

Idei harmadik győzelmét aratta a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel. A korábbi világbajnok mögött Daniel Ricciardo második, Kimi Räikkönen harmadik lett.


Idei harmadik győzelmét aratta a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon a Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel. A korábbi világbajnok mögött Daniel Ricciardo második, Kimi Räikkönen harmadik lett.

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Vettel már a hétvége korábbi szakaszaiban bizonyította, a győzelemért érkezett Szingapúrba, a vasárnapi futamon pedig végig uralkodott, noha a ritmusból több alkalommal is kizökkentette a biztonsági autó.

A rajtnál nem változott a sorrend, Vettel megőrizte a vezetést, őt Ricciardo, majd Räikkönen követte. Az első etap végén a Ferrari német versenyzője már több mint 3 másodperccel vezetett.

Első kerékcseréje után Felipe Massa a bokszból kijövet összeütközött az éppen érkező Nico Hülkenberggel – a baleset következtében a Force India versenyzője kiesett, ráadásul a stewardok őt találták vétkesnek az ütközésben, ami miatt Japánban 3 rajthelyes büntetést kap majd.

Az incidens miatt pályára kellett küldeni a biztonsági autót, ami értelemszerűen összerázta a mezőnyt.

A verseny a 19. körben folytatódott, Vettel újra a gázra lépett, és igyekezett növelni előnyét Ricciardo előtt.

Hamilton eközben drámai pillanatokat élt át, autója jelentősen lelassult, és bár néhány körön át próbált változtatni a beállításokon, ez végül nem vezetett eredményre, így kénytelen volt feladni a futamot a 34. körben.

Bár Vettel egy ideig próbálta lassítani Ricciardót annak érdekében, hogy Räikkönen lőtávolon belül maradhasson, a német később rákapcsolt, és folyamatosan lépett el az őt üldözőktől.

Menetelésének aztán újra a biztonsági autó vetett véget, melyet egy pályára berohanó néző miatt kellett beküldeni.

Hirdetés

Az újraindítás után a Ferrari versenyzője ismét meglógott, és végül idei harmadik futamgyőzelmét szerezte. Másodikként Ricciardo, harmadikként pedig Räikkönen futott be.

A verseny utolsó szakaszában is voltak izgalmak: Button Pastor Maldonadóval ütközött össze, minek következtében megsérült autójának első szárnya – a versenybírók azonban egyik pilótát sem tartották vétkesnek.

A világbajnoki címre pályázó Rosberg nem igazán tudta kihasználni riválisa, egyben csapattársa botlását: a német negyedik lett, megelőzve Valtteri Bottas Williamsét, valamint Daniil Kvyat Red Bullját. Sergio Pérezt hetedikként intette le a kockás zászló, őt a két Toro Rosso követte Max Verstappen – Carlos Sainz sorrendben.

Verstappent az utolsó körökben arra kérte mérnöke, engedje el maga mellett spanyol csapattársát, a holland azonban nem tett eleget a kérésnek.

Az utolsó pontszerző helyet Felipe Nasr szerezte meg a Sauberrel.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat jövő hétvégén, Japánban folytatódik majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!