Vettel nyerte az utolsó tesztnapot Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Vettel nyerte az utolsó tesztnapot Silverstone-ban

HIRDETÉS

Sebastian Vettel elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok silverstone-i tesztsorozata. A Red Bull világbajnoka a force indiás Adrian Sutilt, valamint a Lotus autóját nyüstölő Nicolas Prostot utasította maga mögé.


Sebastian Vettel elsőségével zárult a Forma-1-es csapatok silverstone-i tesztsorozata. A Red Bull világbajnoka a force indiás Adrian Sutilt, valamint a Lotus autóját nyüstölő Nicolas Prostot utasította maga mögé.

Ahogy az elmúlt napokban, úgy pénteken is kedvező időjárás fogadta a királykategória csapatait a Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban.

A fiatal versenyzők számára kiírt gyakorlás zárónapján hat aktív pilóta is pályára gurult: ennek megfelelően autóba ült ma a listavezető Sebastian Vettel és Felipe Massa is, akik jobb híján a Pirelli új abroncsainak feltérképezésével foglalatoskodtak.

A nap legjobb idejét Vettel futotta meg: a német 1 perc 32,894 másodperces idővel száguldott körbe a mintegy 5,9 km hosszú versenypályán, és bő 3 tizedmásodperccel utasította maga mögé Adrian Sutilt, aki majd’ 100 kört tett ma meg a Force India versenyautójával.

A Lotus színeiben ma ismét Nicolas Prost volt szolgálatban. Az enstone-i gárda eredetileg Kimi Räikkönent ültette volna autójába, miután azonban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tisztázta, hogy az aktív pilóták csak és kizárólag a gumikon dolgozhatnak Silverstone-ban, a csapat változtatott programján. Prost egyébként harmadik lett ma – 83 kört tett meg és alig maradt csak el Sutil mai legjobbjától.

A Red Bull Racing színeiben délután még Carlos Sainz Junior rótta a köröket: ő tegnap még a Toro Rosso versenyautóját tesztelhette, ma viszont már az RB9-est is megízlelhette. Végül negyedik lett, a két ferrarist – Davide Rigont és Felipe Massát – megelőzve.

A Toro Rossónál ma Jean-Eric Vergne is lehetőséget kapott – a francia tehetség hetedik lett a zárónapon, és bő 1,3 másodperccel előzte meg a McLaren tesztpilótáját, Gary Paffettet. A skót versenyző napja nem volt problémamentes: délelőtt mindössze hat kört tett meg az MP4-28-assal egy motorhiba miatt.

Kétségkívül nagy figyelem irányult ma a Williams fejlesztési versenyzőjének teljesítményére: a 30 esztendős hölgy, Susie Wolff először vett részt hivatalos Forma-1-es teszten, és bizony produktív napot tudhat maga mögött, hiszen nem kevesebb, mint 89 kört tett meg a grove-i gárda versenyautójával.

A tizedik helyen a Caterham újonca, Giedo van der Garde zárt, aki csapattársáról, Charles Pichez hasonlóan a Pirelli abroncsaival volt ma elfoglalva. A két pilóta hosszú- és rövid etapokat is teljesített ma, így próbálta segíteni az olasz gumigyártót az új abroncsok kiértékelésében.

Hirdetés

Van der Garde mögött a Toro Rossónál most debütált Daniil Kvyat végzett, ám mindössze 22 kört tudott megtenni, délután ugyanis kicsúszott a pályáról autójával.

A Sauber felfedezettje, Kimiya Sato először vezethetett ma Forma-1-es autót, végül 67 körig jutott, így alighanem elégedett lehet. Mai legjobbjával (1 perc 35,642 másodperc) a Marussia tesztpilótáját, Rodolfo Gonzalezt, valamint a force indiás James Caladót utasította maga mögé.

Az utolsó, tizenhatodik helyen Jules Bianchi zárt. A francia délután a Maggotts és a Becketts kanyarok között egy mechanikai probléma miatt kicsúszott. Bár autója nem sérült meg komolyan, a Marussia úgy döntött, ezzel be is fejezi a munkát Silverstone-ban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!