Vettel nyolc sportautójától válik meg - F1VILÁG.HU

Vettel nyolc sportautójától válik meg

HIRDETÉS
Sebastian Vettel úgy döntött, privát autógyűjteményéből nyolcat eladásra kínál: a járművek közé három Ferrari is került, amelyeket még volt csapatánál töltött idő alatt rendelt.
Sebastian Vettel, Ferrari, 2020 seat fit

Vettel rajong az autókért, és saját gyűjteménnyel is rendelkezik: számos sportautó mellett régi F1-es autókat is vásárolt már, például Ayrton Senna McLarenjét vagy Nigel Mansell 1992-es bajnoki Williamsét. 

A gyűjteménye Svájcban található, és most úgy döntött, ebből nyolc darabot áruba bocsát – kettő már el is kelt (egy 2016-os LaFerrari, valamint egy 1996-os Ferrari F50), azonban a többi, egy 2004-es Ferrari Enzo, egy 2016-os sárga Ferrari F12TDF, egy 2015-ös Ferrari 458 Speciale, egy 2009-es Mercedes-Benz SL65 AMG, egy 2010-es Mercedes SLS AMG, valamint egy 2002-es BMW Z8 Roadster még gazdára vár. 

Az autók közül, amelynek meghirdették az árát is, a legtöbbet a Ferrari F12TDF-ért kérik, ezt 750 000 fontért, vagyis körülbelül 310 millió forintért árulja Vettel. 

A Motorsport.com kérdésére Vettel szóvivője elmondta, a német valóban eladja a versenygépeket, azonban azt nem árulták el, ennek mi az oka

Az Aston Martin szóvivője hozzátette, az autók eladásának nincs köze ahhoz, hogy a négyszeres világbajnok hozzájuk csatlakozik idén: „Nincs tudomásunk Sebastian terveiről az autógyűjteményével kapcsolatban, és semmilyen kikötésünk vagy kérésünk nem volt erre vonatkozóan.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!