Vettel odaszúrt Verstappennek: Gyanúsan gyors a Red Bull! - F1VILÁG.HU

Vettel odaszúrt Verstappennek: Gyanúsan gyors a Red Bull!

HIRDETÉS
Két hete még Max Verstappen fogalmazott meglehetősen csípősen a Ferrari teljesítményével kapcsolatban, a Brazil Nagydíj időmérő edzését követően viszont Sebastian Vettel mondta azt, gyanús a Red Bull formája.
AUSTIN, TEXAS - NOVEMBER 02: Second place qualifier Sebastian Vettel of Germany and Ferrari talks with third place qualifier Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in parc ferme during qualifying for the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on November 02, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-222MHPBKS1W11 // Usage for editorial use only //

Verstappen magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a rajtelsőséget szombaton, az interlagosi időmérő edzésen, a riválisokat pedig igencsak megdöbbentette a Honda brazíliai motorereje.

A Red Bull autói ugyanis nemcsak a pálya középső szektorában remekeltek, hanem az aszfaltcsík egyeneseiben is pazar formát nyújtottak.

„Nagyon gyorsak voltak, nekünk pedig van dolgunk, ez biztos” – mondta Lewis Hamilton az időmérő után. „Ráadásul a leggyorsabbak a középső szektorban is. Szóval ugyanannyi leszorítóerejük maradt, de nyilván több motorerővel rendelkeznek ezen a hétvégén. Mivel a pálya tengerszint feletti magassága jelentős, fogalmam sincs, ez honnan ered.”

A Honda motorteljesítményére a Ferrarinál is felfigyeltek, és arról Sebastian Vettel is szót ejtett az időmérőt követő sajtótájékoztatón – sőt, egy kicsit oda is szúrt Verstappennek!

„Meglepett, hogy a Red Bull ennyire gyors volt az egyenesekben” – fogalmazott a német.

„Ugyanolyan gyorsak voltak, mint mi. Fogalmam sincs, hogyan csinálták. Gyanúsnak tűnik! Vicces, nem igaz? Nem tudom, honnan jött…”

„Mi az egész szezon során gyorsak voltunk az egyenesekben, már az első versenyektől kezdve. Még mindig gyorsak vagyunk, ők viszont eddig nem voltak gyorsak, most viszont hirtelen azok lettek. Nem tudom, talán meg kellene magyarázniuk!”

Mint ismert, az Amerikai Nagydíj után Verstappen a Ferrari gyengébb teljesítménye után azt találta mondani: „Így jársz, ha abba kell hagynod a csalást…” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!