Hungary-3@2xCreated with Sketch.
  Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Vettel: Örülök, hogy nem az én hibám volt a defekt

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel: Örülök, hogy nem az én hibám volt a defekt

Sebastian Vettel, a Red Bull Racing kétszeres világbajnok elárulta, habár soha nem fog kiderülni pontosan, mi okozta legutóbbi kiesését, örül annak, hogy nem az ő hibájából következett be a defekt Abu Dhabiban.


Sebastian Vettel, a Red Bull Racing kétszeres világbajnok elárulta, habár soha nem fog kiderülni pontosan, mi okozta legutóbbi kiesését, örül annak, hogy nem az ő hibájából következett be a defekt Abu Dhabiban.

A német versenyző az élről vághatott neki a két héttel ezelőtti viadalnak, ám már a második kanyarban kicsúszott, miután autójának jobb hátsó kereke defektet kapott.

„Szerintem soha nem fogjuk 100 százalékig biztosan tudni, mi történt. De úgy gondolom, azt fontos volt megérteni, hogy én nem csináltam semmit rosszul” – mondta Vettel.

„Talán soha nem derül már ki, mi történt pontosan az utolsó versenyen, de nem hajtottunk át semmiféle törmeléken. Semmit sem tudtam volna másképp csinálni. Nem kedvelem a szerencse szót, de tényleg nem volt semmi, amit másképp csinálhattam volna, hogy elkerüljük a problémát.”

„Rögtön a verseny után már többet tudtunk. A leintést követően kimentem a pályára és nem találtam semmit. Nem volt semmi probléma az 1-es kanyarban. Sok versenyző más-más ívet használt. A Pirelli is saját kutatást végzett, de ők sem találtak semmi rosszat. És ez fontos.”

„Nyilvánvaló, hogy nem kis lyukról van szó, hiszen akkor lassabban következett volna be a baj, én pedig a 2-es kanyarban már eldobtam az autót. Esélyem sem volt arra, hogy megfogjam, olyan hirtelen történt a defekt.”

A csapatot irányító Christian Horner hozzátette, a versenyt követő fiatalok tesztjén megpróbálták reprodukálni a történteket, ám nem kaptak pontos választ arra, mi is okozta Vettel kiesését.

Arra a kérdésre, hogy a forró kipufogógázok okozhatták-e a defektet, a szakember így felelt: „Lehetetlen megmondani. Minden, amit mondani tudunk, hogy hirtelen történt a defekt, ahogy Sebastian elhagyta az 1-es kanyar kerékvetőjét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik a Nürburgringen!