Friss hírek

Vettel: Örülök Maxnak, de sajnálom Lewist

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, örül Max Verstappen idei sikerének, ugyanakkor viszont sajnálja is Lewis Hamiltont azért, amiért elbukta az idei küzdelmeket.

Hamilton jó eséllyel pályázott a győzelemre a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, a szerencse azonban elpártolt mellőle, és az utolsó körben megelőzte őt a frissebb gumikkal érkező Verstappen, aki a futamot megnyerve világbajnok lett.

A verseny után Vettel volt az egyik versenyző, aki mondott pár jó szót a csalódott Hamiltonnak, nemrég pedig elárulta, sajnálja a brit pilótát a vereség miatt.

Hirdetés
 

„Örülök Maxnak, de sajnálom Lewist is. Azt gondolom, hihetetlenül sikerült számára a bajnokság vége. Ami engem illet, nem igazán érdekel, ki nyer, de szerintem mindketten megérdemlik. Végsősoron egyszerre csak egy világbajnok lehet” – mondta a német.

„Intenzív küzdelem volt, ami jót tett a sportnak. Nyilván nagyszerű, ha te vagy a szerencsés. Ha nem, az nem igazán.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

Bár az idei szezon során – különösképpen az utolsó versenyen – voltak vitás szituációk a versenyirányítás és a versenybírók részéről is, Vettel szerint nem szabad elfelejteni, hogy nem gépek hoznak döntéseket.

„Azt gondolom, békén kellene hagyni a versenybírókat, amúgy is elég nehéz dolguk van… Az lenne az ideális, ha több lenne a következetesség, de ott van az emberi oldal is. Vélhetően nehéz 100 százalékig helyesen dönteni. Ez kell, hogy legyen a cél, és meg kell nézni, hogy miben tudunk fejlődni.”

„De nem hiszem, hogy régebben rosszabb vagy jobb volt, kivéve a pénzbírságokat, ami szükségtelen. Szerintem hülyeségnek tűnik 10 ezer, 25 ezer, vagy 50 ezer eurót kérni… Szeretném látni a számlát, hogy mi történik a pénzzel!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!