Friss hírek

Vettel: Összetartóbbak lettek az F1-es pilóták

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, az elmúlt években nagy változásokon ment keresztül az F1-es pilóták közötti kapcsolattartás – és hullámzóan alakult az, hogy mekkora az összhang közöttük.

A versenyzők számára vannak formális közös megbeszélések a nagydíjhétvégék során, ahol minden versenyző elmondhatja a véleményét, valamint a GPDA (Autóversenyzők Érdekvédelmi Szervezete) is működik, ahol a közös ügyekért foghatnak össze. 

Vettel szerint korábban az általános kommunikáció gyakoribb volt a versenyzők között, most viszont könnyen lehet, hogy nem mindenkihez jut el minden információ – régebben könnyebb volt beszélgetniük, ugyanis többször utaztak együtt. 

„Úgy gondolom, amikor elkezdtem versenyezni, egy kicsit több beszélgetés és találkozó volt” – válaszolt Vettel arra a kérdésre, hogy mit gondol, miben változott a versenyzők közötti kommunikáció az elmúlt években. „Most szerintem több olyan üzenet és javaslat kering, amiről nem sokat tudok.”

„Ez a múlthoz képest kicsit megváltozott. Gyakran mondják, hogy a versenyzők összetartóbbak voltak korábban, és az elképzeléseik közelebb álltak egymáshoz. Nem lehetett ennyi repülőjárat közül választani, szóval ugyanazzal a géppel repültek, ugyanabban a hotelben szálltak meg” – folytatta a német. 

A Ferrari versenyzője szerint azonban az összetartás nagyobb lett a pilóták között, mint az elmúlt néhány évben. 

„Inkább mindenki a csapatával van együtt, és éli a saját életét, ezért van egyfajta természetes szétszakadás. De úgy gondolom, ennek ellenére mondhatjuk, hogy az elmúlt három-négy évben összetartóbbak lettünk, mint korábban.”

„És a legnagyobb az egység, amikor olyan kérdésekről van szó, mint a gumikkal kapcsolatos aggályok, a szabályok, a sport jövője és a versenyzői helyzetünk. És úgy gondolom, ez pozitív. De a kommunikáció formája megváltozott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!