Vettel óvatos az esélyeikkel kapcsolatban - F1VILÁG.HU

Vettel óvatos az esélyeikkel kapcsolatban

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője úgy érzi, még javulniuk kell az Osztrák Nagydíj időmérőjéig, ha fel akarják venni a versenyt a Mercedesekkel, ugyanis nem teljesen elégedett a pénteki edzésnapot követően.
SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Sebastian Vettel (GER/ Ferrari).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

A Ferrari feladata pénteken az volt, hogy a Francia Nagydíj hétvégéjén történtekre megoldást találjanak: az istálló fejlesztései ugyanis nem úgy működtek múlt héten, ahogyan azt szerették volna. 

Lewis Hamilton a második szabadedzés után úgy nyilatkozott, a Ferrari egy szinten van velük a hosszú etapokon, de az is lehet, hogy az olaszok előttük járnak. 

Vettel azonban nem ennyire magabiztos: „Az edzésen mindig erősebbnek tűnünk, mint az időmérőn és a versenyen, szóval óvatosnak kell lennünk. Még mindig próbálgatnunk kell sok dolgot, és fel kell zárkóznunk. Remélhetőleg holnap jó érzéseink lesznek, és jobban fogunk teljesíteni, mint ma.”

„Ma nem próbáltunk ki új fejlesztéseket. Kicsit jobban meg akartuk érteni, hogy mi történt múlt héten az elemekkel, amiket teszteltünk. Azt hiszem, ez sikeres volt.

„Legalább tudunk tanulni ezekből. És most időre van szükségünk, hogy kitaláljuk, mi a következő lépés.”

„Próbálgattunk dolgokat délután, a délelőtt egy kicsit jobb volt. A pálya vonalvezetése talán segít nekünk egy kicsit, de még így is trükkös. Nehéz nagy előnyre szert tenni, mert rövid, szóval kulcsfontosságú, hogy jó érzéseink legyenek az autóban, és ezen kell dolgoznunk.”

Vettel Max Verstappen és Valtteri Bottas autótörését követően kicsúszott a pálya utolsó kanyarjában, azonban ő még idő előtt megállította a versenygépét, így elkerülte a gumifalat.

„Nem volt következménye az esetnek” – mondta Vettel. „Sajnos nem tudtuk teljesíteni a hosszú etapunkat a lágyakkal, de ezt leszámítva nem volt más hatása, az autó rendben volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!