Vettel óvatosan nyilatkozik a Red Bull előnyéről - F1VILÁG.HU

Vettel óvatosan nyilatkozik a Red Bull előnyéről

HIRDETÉS

Miközben csapattársa, Mark Webber biztos abban, hogy a Red Bull Racing vághat neki a legnagyobb eséllyel a hétvégi Ausztrál Nagydíjnak, Sebastian Vettel úgy érzi, még túl korai lenne arról beszélni, hogy kinek van a legjobb csomagja az élen állók közül.


Miközben csapattársa, Mark Webber biztos abban, hogy a Red Bull Racing vághat neki a legnagyobb eséllyel a hétvégi Ausztrál Nagydíjnak, Sebastian Vettel úgy érzi, még túl korai lenne arról beszélni, hogy kinek van a legjobb csomagja az élen állók közül.

Az energiaital-gyárosok fantasztikusan kezdték az évet, Vettel révén az első helyről vághattak neki a szezonnyitó Bahreini Nagydíjnak, ahol a német pilóta csak azért nem tudott győzni, mert meghibásodott a motorja.

Vettel éppen ezért magabiztosan várja a hétvégi futamot, azonban figyelmeztetett, hogy még túl korai az aktuális erőviszonyokról beszélni, hiszen nagyon erős az élmezőny, és minden esély megvan arra, hogy versenyről versenyre változik majd a sorrend az élen.

„Ha visszatekintünk Bahreinre, akkor világosan láthatjuk, hogy a Ferrari hihetetlenül erős” – mondta a német pilóta, aki azt is hozzátette, hogy nem csak az olasz gárda jelent fenyegetést rájuk nézve, hiszen a négy topcsapat közül bárki az élre kerülhet.

„A helyzet pályáról pályára változhat. Vannak helyszínek, melyek jobban kedveznek neked, és vannak, amik kevésbé – néha a versenyző, néha pedig az autó miatt, ami egyes pályákon jobban teljesít. Nagyon nehéz megmondani, hogy az egyes versenyeken ki lesz az élen.”

„Van négy topcsapat, amely nagyon erős, azonban a középmezőnyt sem szabad alábecsülni, mint például a Force Indiát. Még csak egy versenyen vagyunk túl, tehát még nem jelenthetjük ki határozottan, hogy ki hol áll a mezőnyben. Erre még egy kicsit várnunk kell.”

Bár egy technikai probléma miatt nem tudta megszerezni a győzelmet, Vettel magabiztosan hagyta el Bahreint, mert bebizonyosodott, hogy igenis versenyképes az idei autójuk.

„Annak ellenére, hogy nem sikerült győzelmet aratnunk, a legfontosabb az, hogy Bahreinben bizonyosságot nyert az, hogy egy nagyon gyors autónk van. Bár pénteken egy kicsit küszködtünk, de szombaton és vasárnap jól teljesítettünk.”

„Szerintem itt is jók leszünk, de nem akarok ennyire előreszaladni” – folytatta a német pilóta, aki egyáltalán nem aggódik az RB6 megbízhatósága miatt.

Hirdetés

„Pénteken teljesen más problémánk volt. A vasárnapi hiba pedig nagyon ritka, talán tízévente egyszer fordul elő. Ilyen nem lesz többet, nagyon ritka dolog, hogy a gyújtógyertya eltörik.”

“Emiatt esett vissza a teljesítményem az utolsó körökben, mert legalább egy henger kiesett. Valahol 50 és 100 lóerővel lett gyengébb a motor, ami rengeteget jelent.”

Vettel azt is elmondta, hogy a Red Bull nem készül különösebb újításokkal a hétvégi futamra, és ugyan már gőzerővel dolgozik azon, hogy lemásolja a McLaren-féle szellőző rendszert, azzal majd csak az európai futamokra készül el, mert nem egyszerű annak megvalósítása.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!