Vettel: Pánikra semmi ok

Fotó: Singapore GP Media
Sebastian Vettel, Ferrari SF71H at Formula One World Championship, Rd15, Singapore Grand Prix, Practice, Marina Bay Circuit, Singapore, Friday 14 September 2018.

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es versenyzője cáfolta, hogy bármi hátránya származna a hétvége további részén amiatt, hogy a második szabadedzésen a falnak koccant.

Vettel a második szabadedzésen, a 21-es kanyar kijáratánál, gyorsköre alatt hibázott, majd a tréning hátralévő részét a garázsban töltötte.

Habár úgy tűnt, csak kis koccanás volt, és Vettel megúszta az incidenst, a német nem tért vissza a pályára, így csak 12 kört teljesített, ráadásul versenyszimulációt sem sikerült végrehajtania.

A Ferrari-pilóta azonban nem aggódik emiatt, a kérdésre, volt-e bármiféle pánik amiatt, hogy értékes időt veszített a 2. szabadedzésen, Vettel így válaszolt:

„Egyáltalán nem. Mostanra már jókora tapasztalatunk van abban, hogy lássuk, mit csinálnak a többiek, hogy olvassunk a köreikből a különböző keverékeken, ami nyilvánvalóan kulcsfontosságú lesz vasárnapra.”

Az erőviszonyokat tekintve a német úgy gondolja, a Red Bull közelebb áll hozzájuk – pedig Verstappen szerint még messze vannak attól is, hogy a pole-ért harcoljanak szombaton.

„Azt hiszem, nagyon szoros a csata a három csapat között” – mondta Vettel. „Talán a Red Bull közelebb van, elég gyorsnak tűntek. Vasárnap előtt nem fogjuk megismerni az erőviszonyokat, de holnap meglátjuk, hogy az időmérőn hol állunk majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!