Friss hírek

Vettel: Pár hellyel végezhettem volna előrébb…

A 10. rajthelyet szerezte meg a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzésén Sebastian Vettel, a német azonban nem teljesen elégedett, elmondása szerint ugyanis végezhetett volna néhány pozícióval előrébb is.

Vettel sikeresen bejutott a kvalifikáció utolsó szegmensébe [Q3], ott azonban nem tudott nagyot villantani, így csak a 10. legjobb idővel zárt – ebből a pozícióból kezdheti tehát meg a szombati sprintidőmérőt.

Az Aston Martin német versenyzője azt mondja, azért csalódott leginkább, mert az autó tempója alapvetően rendben volt.

„Szerettem volna előrébb végezni a Q3-ban, mert az autó versenyképesnek tűnt, és a tempó elég könnyen megjött” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Összességében tisztességesen alakult az időmérő. Elégedett voltam a legjobb Q2-es körömmel, de a Q3-ban küszködtem azzal, hogy többet kihozzak az autóból. Szóval szerintem végezhettünk volna pár hellyel előrébb is.”

„Nagyszerű volt látni a hatalmas közönséget, feltételezem, ez az új formátum érdekesebbé tetté a pénteket a rajongók számára!”

Vettel csapattársa, Lance Stroll csak a 15. helyen zárt.

„Nem éreztem teljesen kényelmesen magam az autóban a szabadedzésen, de szerintem az időmérőn sikerült előrelépnünk egy kicsit, habár ez sem volt elég, hogy bejussak a Q3-ba” – mondta a kanadai.

„Kihívást jelentett, hogy csak egy edzésünk volt az időmérő előtt, de ez mindenkit ugyanúgy érintett. Tanulni fogunk a mai napból, hogy a sprintidőmérőt megelőző második szabadedzést maximalizálni tudjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!