Vettel pontokat szerezne utolsó versenyén az STR-nek

A Scuderia Toro Rosso német sztárja, Sebastian Vettel nem hagyja, hogy eluralkodjanak rajta az érzelmek a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol utolsó versenyét fogja teljesíteni az olasz kiscsapat színeiben.

A Scuderia Toro Rosso német sztárja, Sebastian Vettel nem hagyja, hogy eluralkodjanak rajta az érzelmek a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjon, ahol utolsó versenyét fogja teljesíteni az olasz kiscsapat színeiben.

A német versenyzőnek kulcsszerepe volt abban, hogy a Red Bull fiókcsapata a figyelem középpontjába kerüljön, hiszen számos kiváló eredményt ért el az idei évben, melyek közül a legfigyelemreméltóbb természetesen az Olasz Nagydíjon aratott futamgyőzelme volt.

Bár véget ér 18 hónapos pályafutása a Toro Rossónál a szezonzáró Brazil Nagydíjon, Vettel elmondta, hogy ugyanúgy készül a hétvégi futamra, mint a korábbiakra.

“Őszintén szólva, nem gondolok arra, hogy ez lesz az utolsó versenyem. Most is az lesz a célunk, hogy a lehető legjobban dolgozzunk, és teljesítsünk” – mondta a német pilóta az Autosportnak.

“Nem vagyunk olyan nagyok, mint a Ferrari és a McLaren, összpontosítunk, és azért vagyunk itt, hogy elérjünk valamit. Bár ez lesz az utolsó versenyem a csapat színeiben, biztos vagyok abban, hogy ez nem hat ki a gondolkodásmódunkra. Továbbra is azon leszünk, hogy a lehető legjobban szerepeljünk szombaton és vasárnap.”

“Minden tőlünk telhetőt megteszünk a siker elérése érdekében, aztán majd vasárnap este lesz lehetősünk egy hatalmasat együtt bulizni.”

A Toro Rosso jelenleg a hatodik helyen áll a konstruktőrök versenyében, és kiváló eredményeinek köszönhetően öt ponttal előzi meg anyacsapatát, a Red Bull Racinget.

“Továbbra is jól akarunk szerepelni” – folytatta Vettel, aki elmondása szerint boldog lenne, ha sikerülne még néhány pontot szereznie csapatának a szezonzárón Interlagosban. “A győzelem általában nem elérhető számunkra, és egy normális körülmények között megrendezett időmérőn, nem tudunk harcba szállni a nagyokkal.”

“A Q2-ben, a könnyű autóval elég közel tudunk kerülni az élmenőkhöz, azonban az utolsó etapban, mikor megtankolt autóval körözünk, láthatjuk csak meg, mennyire vagyunk jók, avagy rosszak. Bármit is mondhatunk, elég nagy a különbség köztünk és az élcsapatok között.”

“Monza abszolút tökéletes volt számunkra. Mi voltunk a leggyorsabbak olyan körülmények között azon a napon, és mi végeztük a legjobb munkát a mezőnyben. Talán nem is kellene számításba vennünk a monzai sikert, de ha megnézzük a többi, a legutóbbi futamokon mutatott teljesítményünket, akkor elmondhatjuk: elég jók vagyunk ahhoz, hogy folyamatosan pontszerző helyeken végezzünk.”

“Jó a csomagunk, az pedig csak rajtunk múlik, hogy ki tudjuk-e aknázni a benne rejlő lehetőségeket. Azonban nem lehetsz mindig a csúcson. Máskülönben a Ferrari és a McLaren nyerné meg az összes futamot, és az első négy helyen mindig az ő versenyzőik végeznének.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!