Vettel ragaszkodik a herendi porcelánkupához - F1VILÁG.HU

Vettel ragaszkodik a herendi porcelánkupához

HIRDETÉS
Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője ragaszkodik a Herendi porcelánhoz, és szerinte ez fontos része a Magyar Nagydíjnak – a német nagyon örül, hogy egy kis tévút után már ismét tradicionális kupát kapnak a dobogósok.
Ferrari, Sebastian Vettel

Vettel 2015-ben nyert a Hungaroringen, ám abban az évben nem „herendit” kaptak a nyertesek, ezt akkor a német pilóta rögtön meg is jegyezte a sajtótájékoztatón. 

„Nem mintha a porcelán lenne a gyengém, de ez hozzátartozik ehhez a versenyhez. Üzenem a szervezőnek, hogy hozzák vissza!” – nyilatkozta Vettel akkor, 2015-ben, majd kérését teljesítette is a Hungaroring. Még aznap délután kapott egy „mini” herendi kupát, így valamelyest kárpótolva lett. 

„Erre határozottan emlékszem” – nyilatkozta Vettel csütörtökön a Hungaroringen. „Olyan boldogok voltunk, hogy nyertünk. Aztán csalódottak, hogy csak egy sztenderd kupát kaptam.”

1986 óta tradicionális kupát kapnak a versenyzők, azonban 2015-ben a főszponzor ragaszkodott ahhoz, hogy a saját logóját lássa a kupákon.

Amióta elkezdtem követni a Forma-1-et a televízióban, néhány versenynek nagyon ikonikus kupái voltak, ami a designt vagy az anyagot illeti” – folytatta a német. „Ezek a kis dolgok megkülönböztetik a többitől, és számomra fontosak. Ez része a tradíciónak.”

„Ha megnézzük a régi képeket, akkor különböző országokban jellemző trófeákat láthatunk. Az a legunalmasabb, amikor vasárnap egy szponzor kupáját kapjuk. Az olyan semmilyen. Nem is értem, egyébként is mindenhol reklámokat látunk a pályán, miért kell még inkább felhívni rájuk a figyelmet?”

Vettelt idén már az is motiválhatja, hogy ezúttal csodálatos herendi porcelánkupák lesznek a díjak – hogy sikerül-e neki hazavinnie az egyiket, az vasárnap kiderül.

Trophy Herendi Porcelan

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!