Vettel rajtbüntetést kap az Osztrák Nagydíjon! - F1VILÁG.HU

Vettel rajtbüntetést kap az Osztrák Nagydíjon!

Rajtbüntetést kap a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon az Aston Martin négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel.

A német versenyző a szombati időmérő edzés második szakaszában [Q2] tartotta fel az épp gyorskörét teljesítő Fernando Alonsót, aki emiatt nem is jutott be a Q3-ba.

Vettel ellen azonnal vizsgálat indult, az ügy kapcsán pedig Carlos Sainzot és Valtteri Bottast is meghallgatták a versenybírók, mivel a német pilóta előtt ők is meglehetősen lassú tempóban készülődtek gyorskörükre.

 

Őket végül nem, Vettelt viszont megbüntették a stewardok: a négyszeres világbajnokot 3 hellyel sorolják hátrébb a rajtrácson, és 1 büntetőpontot is kapott.

„A versenybírók meghallgatták az 5-ös rajtszámú autó pilótáját, Sebastian Vettelt, illetve a 14-es rajtszámú autó versenyzőjét, Fernando Alonsót, illetve a csapat képviselőit, és megvizsgálták a videófelvételeket” – áll az FIA közleményében.

„Alonso gyorskörén volt a Q2 vége előtt. Amikor odaért az utolsó két kanyarhoz, egy 3 autóból álló sor haladt előtte, akik utolsó időmérős körükre készültek. Vettel volt az utolsó autó ebben a bolyban, és feltartotta Alonsót, akinek emiatt félbe kellett szakítania gyorskörét.”

Vettel a 8. leggyorsabb volt az időmérőn, a büntetés után a 11. helyről startolhat majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!