Friss hírek

Vettel: Ravasz róka módjára kell versenyeznünk!

„Ravasz róka módjára” kell versenyeznie a Ferrari Forma-1-es csapatának a vasárnapi Bahreini Nagydíjon – ezt mondja a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azok után, hogy sem ő, sem csapattársa, Charles Leclerc nem jutott a top 10-be.

Vettel a 11. helyen zárta a szombati időmérő edzést, éppen csak lemaradva a Q3-as szereplésről, miután küszködött a kvalifikáción megtett utolsó gyorskörében.

Sorozatban ez volt a 11. versenyhétvége, hogy Vettel nem jutott be a legjobb 10 közé az időmérőn – most viszont legalább csapattársánál, Leclerc-nél jobbnak bizonyult, aki csak 12. lett.

„Nagyon kemény és szoros időmérő volt” – mondta a német.

„Szerintem a második szektor nem volt ideális, túl közel voltam George-hoz [Russell], talán ez sem segített. És küszködtem azt követően, hogy hol lassítanom, hol gyorsítanom kellett az utolsó szektorban, hogy működjenek a gumijaim.”

„Talán volt még benne, szóval a második szektor nem volt teljesen tiszta. Összességében viszont többé-kevésbé szerintem ott végeztünk, ahová jelenleg tartozunk.”

„A verseny majd holnap lesz, és nem egy körről szól majd – szóval meglátjuk, mit tehetünk.”

A versenyzők a bahreini hétvégén sokat küszködnek a gumikezeléssel, a top 10-ből pedig minden versenyző a közepes gumikon startol. A Ferrari pilótái a vasárnapi futamra viszont szabadon választhatnak gumit.

„Ez a pálya nagyon durván bánik a gumikkal, és ennek menedzselése lesz a kulcs vasárnap. Azt gondolom, ha annyira ravaszok leszünk, mint a róka, akkor jó esélyünk lehet. Ha nem, akkor hosszú futam lesz… Hiszek abban, hogy jó esélyünk lehet a pontszerzésre.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!