Vettel reméli, a győzelem is összejöhet idén

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, abban bízik, már idén összejöhet a futamgyőzelem új csapatánál, a Ferrarinál.


A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, abban bízik, már idén összejöhet a futamgyőzelem új csapatánál, a Ferrarinál.

A német versenyző remekül kezdett a patinás olasz istállónál, a hétvégi Ausztrál Nagydíjon ugyanis a két Mercedes mögött harmadikként futott be, így felállhatott a dobogóra.

Vettel elárulta, nagyon elégedett a hétvége alakulásával, ám reméli, előbb-utóbb sikerül közel kerülni a Mercedesekhez is.

„Az olasz himnuszt ugyan nem játszották a pódiumon, de nagyon elégedettek lehetünk ezzel a hétvégével” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Sajnálatos, hogy egy kis hiba megfosztotta Kimit attól, hogy befejezze a futamot, de összességében meglehetősen „tiszta” hétvégét zártunk.”

„A legfontosabb dolog, hogy jó autónk van, egy olyan platform, mellyel jól tudunk tovább dolgozni. Szóval köszönöm, és gratulálok mindazoknak, akik oly keményen dolgoztak Maranellóban, illetve Ausztráliában. Nélkülük ez az eredmény nem lett volna elérhető.”

„A rajtom nem volt a legjobb, túlságosan kipörögtek a kerekeim, amikor pedig próbáltam tartani a belső ívet, a gumijaim túlságosan hidegek voltak.”

„A stratégiánk nagyszerű volt, így a kerékcsere során átugorhattuk a Williamst, melynek remek volt a végsebessége. Most a következő versenyeken arra kell törekednünk, hogy hozzuk ezt a teljesítményt, és aztán idővel előrelépjünk – remélhetőleg sikerül közelebb kerülnünk a Mercedeshez.”

„A hátrányunk még mindig nagy, de az összes csapat közül szerintem mi fejlődtünk a legtöbbet a télen.”

Vettel hozzátette, reméli, a következő versenyeken is jók lesznek, a szezon során pedig reményei szerint a győzelemért is harcba szállhat majd.

„Hosszú ideje álmodtam már arról, hogy a Ferrarinál versenyezzek, és épp a megfelelő időben történt. Ihattam pezsgőt a dobogón, de azért hagytam a csapatnak is, mert azt mondták a srácok, hogy nagyon szeretik.”

„Hálás vagyok a rajongóknak is. Nagyszerű autónk van, nemcsak az időmérő, de a verseny tekintetében is. Remélem, újra felállhatunk majd a dobogóra, és talán néhány győzelmet is szerezhetünk!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS