Vettel reméli, idén másképp alakul a szezonkezdet

Erős idénykezdésben reménykedik 2011-ben a Red Bull Racing regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel – ezt maga a német versenyző árulta el nemrégiben az Autosport című szaklapnak nyilatkozva.


Erős idénykezdésben reménykedik 2011-ben a Red Bull Racing regnáló világbajnoka, Sebastian Vettel – ezt maga a német versenyző árulta el nemrégiben az Autosport című szaklapnak nyilatkozva.

Noha Vettel a tavalyi szezonzárón, Abu Dhabiban győztesen került ki a négy világbajnoki esélyes közül, sokkal könnyebb dolga is lehetett volna, amennyiben a szezon eleji problémák elkerülik az osztrák istállót.

Vettel Bahreinben a gyújtógyertya, Ausztráliában pedig a futómű hibája miatt esett el a biztosnak tűnő győzelemtől, de műszaki problémák mellett egyéni hibák is nehezítették a csapat dolgát.

A Red Bull egy évvel korábban, 2009-ben is hasonló gondokkal küszködött az idény elején, és végül alulmaradtak a bajnoki csatában Jenson Buttonnal és a Brawn-Mercedesszel szemben.

Vettel nemrégiben úgy nyilatkozott, nagyon bízik abban, hogy idén fordul a kocka, és már a szezon elején biztos alapokra helyezhetik a bajnoki küzdelmet.

„A bajnokság az első versennyel kezdődik és azt hiszem, az elmúlt évben is sok pontot dobtunk el magunktól” – mondta Vettel az AUTOSPORT-nak.

„Sokkal kényelmesebb helyzetben lehettünk volna az év végén, ha begyűjtjük ezeket a pontokat, ez viszont nem történt meg. Természetesen a cél az, hogy minden egyes lehetőséget kihasználjunk az összes versenyen, hogy erősebb helyzetben legyünk. Az lenne az ideális, ha nyugodtabb lenne számunkra az idény vége.”

„Kemény szezon vár ránk, az autók változnak, és a többieknek lehetőségük lesz felzárkózni. Jó esély van arra, hogy ismét nagyszerű munkát végzünk, de még egyelőre várnunk kell és majd meglátjuk.”

A csapat egyébként a tervek szerint már az első kollektív teszten, Valenciában pályára viszi vadonatúj autóját, az RB7-est: szakértők szerint a Red Bull ezúttal minden lehetőséget ki akar használni a pályán, hiszen az idén visszatérő Pirelli abroncsait minden tekintetben ki kell ismerniük.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!