Vettel reméli, megoldódnak a gumiproblémák - F1VILÁG.HU

Vettel reméli, megoldódnak a gumiproblémák

HIRDETÉS

Japánban ugyan második világbajnoki címének örülhetett, a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel Koreában úgy nyilatkozott, továbbra sem dőlnek hátra, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb formában zárják az évet.


Japánban ugyan második világbajnoki címének örülhetett, a Red Bull Racing versenyzője, Sebastian Vettel Koreában úgy nyilatkozott, továbbra sem dőlnek hátra, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb formában zárják az évet.

Vettel harmadikként ért célba Suzukában, ezzel matematikailag is bebiztosította második bajnoki elsőségét. A német tehetség elmondta, külső nyomás ugyan nem nehezedik rájuk, ők mégis szeretnének bizonyítani – elsősorban önmaguknak.

„Imádunk versenyezni, és amikor eljön egy verseny ideje, nem számít, hogy hol végeztél. A bajnokság a végső cél. Elérni ezt már a szezon vége előtt nem megszokott, mégis nyomás alatt versenyzünk majd ezen a hétvégén is” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Még ha az emberek nem is helyeznek ránk nyomást, mi nyomás alatt tartjuk magunkat, mert imádjuk a versenyzést. Úgy fogjuk élvezni, ahogy szoktuk, de meg fogunk bizonyosodni arról, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, és nem leszünk elégedettek, ha tudjuk, hogy lehetünk még jobbak.”

„A hozzáállásunk ugyanaz marad. Tavaly kemény pálya volt ez számomra. 10 körrel a leintés előttig jó formában voltam. Tehát nem sikerült még dobogóra állnom itt.”

Vettel Japánban nehéz verseny teljesített, hiszen komolyan küszködött a lágy abroncsok elhasználódásával. A német tehetség elárulta, folyamatosan keresik a választ a problémákra, és remélhetőleg Koreában már más lesz a helyzet.

„Való igaz, hogy más versenyeken megadatott az a luxus, hogy egy-két körrel tovább kint maradjunk, és általában stratégiai okokból hajtottunk a bokszba, Suzukában viszont mi voltunk az elsők, akik kimentek kerékcserére. Elég korán volt, korábban, mint arra számítottunk, vagy szerettünk volna.”

„Többet küszködtünk a gumikopással, mint vártuk, szóval van néhány ötletünk. Vasárnapra minden egy kicsit más irányba fordult, és miután egy verseny hosszú, az embernek vigyáznia kell az autójára, nem csak a gumikra.”

„Bizonyos mértékig sikerült megértenünk, miért volna nagyobb a gumikopás, mint vártuk, de ezekre az elméletekre bizonyítékokat kell találnunk a versenypályán. Jó esélyünk van arra, hogy jobban megértsük az abroncsokat, mivel elég agresszív a gumiválasztás erre a hétvégére. Nem tudjuk, hány bokszkiállás lesz majd, de biztos, hogy kettőnél több. Akár még öt is lehet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!