Vettel reméli, Schumacher jobb autót kap 2022-ben - F1VILÁG.HU

Vettel reméli, Schumacher jobb autót kap 2022-ben

HIRDETÉS
A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt reméli, Mick Schumacher jövőre jobb autót kap majd a Haas csapatától, és tényleg meg tudja mutatni, mire is képes.
CIRCUIT DE MONACO, MONACO - MAY 19: Sebastian Vettel, Aston Martin, with Mick Schumacher, Haas F1 during the Monaco GP at Circuit de Monaco on Wednesday May 19, 2021 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Glenn Dunbar / LAT Images)

A német tehetség idén mutatkozott be a száguldó cirkuszban, mivel azonban a Haas csapata egyáltalán nem fejlesztette idei versenyégpét, nem volt egyszerű dolga.

A pontszerzés nem is jött össze Schumacher számára, legjobb eredményét pedig a Magyar Nagydíjon érte el, ahol a 12. helyen ért célba.

Vettel elárulta, külső szemlélőként különösen nehéz megítélni honfitársa teljesítményét, hiszen a Haas autója kétségkívül a mezőny legrosszabbja volt.

„Nos, azt gondolom, nehéz megítélni a teljesítményét, az autója ugyanis annyira gyenge volt. De azok, akik közelebbről is figyelik őt… Én nyilván követem, amit csinál, és igen, szerintem hihetetlenül jó munkát végzett egy ennyire gyenge autóval, hiszen pár alkalommal a második időmérős szakaszba is bejutott” – mondta a négyszeres világbajnok.

„És erős versenyeket is futott, olyan autókkal harcolt, melyek jóval gyorsabbak voltak, és tartani tudta a lépést olyan autókkal, melyek gyorsabbak kellett, hogy legyenek. És ez nagyszerű erőfeszítés!”

„Emellett pedig lökést adott az egész csapatnak. Nem voltak fejlesztések, és messze le voltak maradva… De ha az egész szezont nézzük, láthatjuk, hogy Mik nagyon elégedett és lelkes volt, boldogan tette bele a munkát. Ő volt az egyik első – ha nem a legelső – versenyző minden nap, aki megérkezett a paddockba, és az utolsók között távozott.”

Vettel hozzátette, reméli, a Haas 2022-ben jobb autóval áll elő, és Schumacher képes lesz jó eredményeket elérni.

„Nagy érdeklődést mutatott az iránt, hogy előrébb vigye a csapatot, és eltekintve attól a néhány apró hibától, amit elkövetett – ami megesik az ember első szezonjában –, szerintem nagyszerű munkát végzett.”

„Szóval tényleg azt kívánom neki, hogy jobb autója legyen jövőre, hogy megmutathassa, mire is képes.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!