Friss hírek

Vettel: Reméljük, ez az eredmény lendületet ad a csapatnak

Sebastian Vettel, az Aston Martin versenyzője bízik benne, hogy az F1-es Monacói Nagydíjon elért eredményük kellő lendületet ad a csapatnak az erős folytatáshoz.

Az Aston Martin idei szezonja nem a várakozásoknak megfelelően indult, azonban a Monacói Nagydíjon Vettel a saját és a csapat idei legjobb eredményét érte el, miután az 5. helyen ért célba. 

„Egy ilyen erős tavalyi szezon után sok szempontból csalódtunk az idei év kezdetekor. Azt hiszem, ez az, amire a srácoknak szükségük volt és amit megérdemelnek” – nyilatkozta Vettel, aki bízik benne, hogy ez az eredmény motiválóan hat a csapatra is, még akkor is, ha a monacói egy speciális pálya, és nem várhatnak mindenhol ilyen eredményt. 

„Ez egy jó jel a gyárnak is – sok minden történik, de remélhetőleg ez az eredmény fenntartja a lelkesedést és lendületet ad ahhoz, hogy erősebb versenyeink legyenek.”

„Nagyon szoros a középmezőny, és ha tudunk találni egy plusz tizedmásodpercet, vagy kettőt, mindegy, hogy hol, akkor az nagy előnyt jelenthet. Talán elég ahhoz, hogy a Q3-ba kerüljünk, vagy ahhoz, hogy a versenyen egy körrel tovább maradjunk kint, vagy hogy megpróbáljuk az elévágást, stb.”

A stratégia különösen fontos a szoros középmezőnyben Vettel szerint – ezt láthattuk Monacóban is. 

„Ha megnézzük a hétvégét, igazából 5 perc az, ami igazán számít – az időmérős körök és a versenyen a kulcsfontosságú körök. De mindennek működnie kell egy ilyen szoros mezőnyben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!