Vettel saját kudarca ellenére biztatná Schumachert arra, hogy szerződjön a Ferrarihoz - F1VILÁG.HU

Vettel saját kudarca ellenére biztatná Schumachert arra, hogy szerződjön a Ferrarihoz

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, bár neki nem sikerült elérnie célját a Ferrari csapatánál, Mick Schumachernek semmiképpen sem tanácsolná azt, hogy ne szerződjön az olasz istállóhoz. Épp ellenkezőleg!

A német versenyző 2015 és 2020 között volt a Scuderia versenyzője, ahová azzal a céllal szerződött, hogy hőse, Michael Schumacher nyomdokaiba lépve bajnoki címig vezeti a vörösöket.

Vettel az ott eltöltött hat idénye alatt 14 futamgyőzelmet szerzett, és kétszer lett második az összetettben – a bajnoki trófeát azonban nem sikerült elhódítania. Emiatt többször nyilatkozta azt, végtére is kudarcot vallott a Ferrarinál.

 

Nemrég jelentették be, 2022-ben Mick Schumacher lesz a Ferrari egyik tartalékosa – emellett persze tovább folytatja a versenyzést a Haas csapatánál.

Amikor az F1-Insider című lap arról faggatta Vettelt, biztatná-e Schumachert arra, hogy csatlakozzon a Ferrarihoz, a négyszeres bajnok így felelt: „Igen, abszolút! Még akkor is, ha nekem nem voltak olyan nagy sikereim ott.”

„De azért jó éveim voltak. És maga a brand mindig különleges lesz. Akárhogy is, biztosan nem tanácsolnám, hogy ne menjen oda, csak azért, mert néhány dolog nem jött össze nekem.”

„Az emberek hajlamosak úgy tekinteni a dolgokra, hogy a pohár félig üres. De én inkább úgy tekintek rájuk, hogy a pohár félig tele, és a pozitívumok többet nyomnak a latba, mint a negatívumok.”

„Nincs értelme túl sokat zúgolódni, elvégre mi, Forma-1-es versenyzők mindannyian elég jól teljesítünk azért.”

Vettel azt mondja, nagyon reméli, hogy Mick Schumachernek jövőre versenyképesebb autója lesz, és bár szoros a kapocs köztük, nem érzi úgy, hogy felelősséggel tartozik az ifjú versenyző iránt.

„A kapocs Michael révén természetesen megvan. De Mick egy nagyon jó családból jött” – mondta az Aston Martin versenyzője.

„Ő egy nagyon értelmes, jó modorú fiatalember, aki készen áll arra, hogy a saját útját járja. Remekül csinálja. A munkához való hozzáállása az édesapjára emlékeztet engem.”

„Őszintén kívánom, hogy egy olyan autója legyen, amellyel még jobban meg tudja mutatni jövőre, hogy mire képes. De én sokkal inkább egy barát vagyok, mint olyasvalaki, aki felelősséget érez iránta.”

„Az ember mindig ott van a barátainak. Ezért is van az, hogy nincsenek versengő gondolataim vele kapcsolatban, szívesen átadom neki a tapasztalataimat.”

„Amúgy sem vagyok az a típus, aki mindent paranoiás módon mérlegel, hogy meglegyen a magam előnye, és játszmákba kezdjek. Annak sem látom értelmét, hogy bizonyos dolgokat visszatartsak a csapattársaim elől.”

„Én a teljes képet nézem, azt, hogy csapatként kell fejlődnünk. Manapság amúgy is minden teljesen átlátható az adatok révén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!