Vettel sajnálja Masit, mert szerinte „nagyon jó munkát” végzett - F1VILÁG.HU

Vettel sajnálja Masit, mert szerinte „nagyon jó munkát” végzett

HIRDETÉS
Sajnálja Michael Masi versenyigazgató menesztését a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, szerinte ugyanis az ausztrál szakember „nagyon jó munkát végzet” összességében.
Portrait, Helmets, Circuit de Barcelona-Catalunya, F122T01a, F1, GP, Spain
Sebastian Vettel, Aston Martin

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) néhány hete jelentette be, hogy a tavalyi Abu Dhabi Nagydíjon történt események után Michael Masit menesztik posztjáról, a versenyigazgatói feladatokat pedig az idei szezontól kezdve két új szakember látja majd el.

Mint ahogy a szezonzáró eseményei, úgy Masi menesztése is megosztó F1-es berkekben. Vannak, akik egyetértenek vele, és persze olyanok is, akik szerint nem jó döntés született. Max Verstappen például nemrég úgy fogalmazott, szerinte elfogadhatatlan az, ahogy az FIA „a busz alá lökte” a versenyigazgatót, és minden felelősséget rá hárított, holott valójában rendszerszintű problémákról van szó.

Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel ugyancsak úgy látja, Masi alapvetően remek munkát végzett versenyigazgatóként, így sajnálja, hogy távoznia kell.

„Azt gondolom, sajnálatos ez Michael szempontjából. Két érdek állt szemben egymással, az egyik a sport, a másik a show” – mondta a négyszeres világbajnok az abu dhabi eseményekkel kapcsolatban.

„Ami engem illet, számomra a show nem annyira fontos, mert én sportként tekintek a Forma-1-re. És néha persze nem könnyű a bíró szerepében tevékenykedni. Viszont azt gondolom, Michael nagyszerű munkát végzett, főleg azt követően, hogy betöltötte a pozíciót Charlie [Whiting] hirtelen halála után.”

„Nagyon összeszedett és eltökélt volt ahhoz, hogy jó munkát végezzen. És összességében nagyon-nagyon jól dolgozott. Azt gondolom, a legutolsó versenyt rengeteg vita övezte, de ha a teljes képet nézzük, nagyon jó munkát végzett.”

A tavalyi szezonzáróval kapcsolatban Vettel hozzátette: „Kezdettől fogva világos volt, hogy lesz egy nagydöntő, mert volt egy győztes és egy vesztes. Ideális esetben két győztes lenne, de a sport nem ilyen.”

„Persze én is ott voltam a futamon, és nem értettem, miért nem engedték el korábban a lekörözötteket, hogy folytatódhasson a verseny. De van egy protokoll, és vannak szabályok. A legfontosabb, hogy a jövőben egyértelmű legyen, mi történik ilyen helyzetben, és ne legyenek megválaszolatlan kérdések.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!