Vettel: Sajnálom Alonsót, de nem sokat tehettem - F1VILÁG.HU

Vettel: Sajnálom Alonsót, de nem sokat tehettem

HIRDETÉS
Sebastian Vettel úgy érzi, nem sokat tehetett volna annak érdekében, hogy elkerülje Fernando Alonso feltartását az F1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén.
RED BULL RING, AUSTRIA - JULY 03: Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21 during the Austrian GP at Red Bull Ring on Saturday July 03, 2021 in Spielberg, Austria. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Az időmérő edzés Q2 szakaszában Alonso gyorskörét teljesítette, amikor utolérte Vettelt, aki feltartotta őt. A német előtt további versenyzők haladtak, akik gyorskörüket kezdték volna meg, ráadásul a csapat korábban azt a tájékoztatást adta számára, hogy tiszta mögötte a pálya. 

Az FIA vizsgálja a történteket, Vettel mellett Valtteri Bottast és Carlos Sainzot is beidézték. 

Vettel az esetet követően úgy nyilatkozott, az előtte lévő pilóták őt is lassították, miután megelőzték őt, és miután nem tudta, hogy Alonso érkezik, nem tudott felkészülni az elengedésre – mindeközben ő is gyorskörére készült.

„Úgy gondolom, megegyeztünk, hogy a 8-as és 9-es kanyar között lelassítunk, és ezt is tettem” – nyilatkozta az Aston Martin versenyzője. 

„De aztán mindenki megelőzött és átugorta a sort, aztán lelassítottak a 9-es és 10-es között, pedig megegyeztünk, hogy nem tesszük. A történet további részét ismeritek.”

„Ez engem is lelassított. Ez egy furcsa szituáció, olyasvalami, amit nehéz elkerülni. Sajnálom Fernandót, mert semmit nem tehetett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!