Friss hírek

Vettel: Sajnálom Russellt, de ha elengedem, engem felakasztanak

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője az utolsó pontszerző helyet, a 10. pozíciót védte George Russell-lel szemben a Toszkán Nagydíjon – végül meg is tartotta azt, azonban nagyon sajnálja a fiatal brit pilótát, amiért nem jött össze számára a siker.

Russell teljes erőbedobással küzdött a pontszerzésért a Toszkán Nagydíjon: a Williams pilótája élete első pontját szerezte volna meg a Forma-1-ben, azonban ez nem sikerült neki. 

Vettel elmondta, tisztában volt vele, hogy Russel élete első pontjáért küzd, és elismerően nyilatkozott a fiatal pilóta teljesítményéről. 

„Igen, tudtam, tudtam…” – mondta a Ferrari pilótája. „Őszintén szólva egy kicsit sajnáltam őt, mert azt gondolom, hogy nagyon jól vezetett, különösen az utolsó új rajt előtt. Gyorsabb volt, mint mi, következetes volt, jól menedzselte a versenyét.”

„Láttam, hogy mit csinál, szóval igen… Eljön majd az ő ideje.

„Megérdemelte a pontszerzést ma” – folytatta Vettel. Ha elengedtem volna őt az utolsó körben, mert szerintem keményebben küzdött, mint bárki más ma, akkor valószínűleg fellógattak volna” – nevetett Vettel.

„Sajnálom őt, mert felküzdötte magát a pontszerző helyek mögé, és nem kapta meg az eredményt, amit megérdemelt.” 

Russell Vettel nyilatkozatát egyébként megosztotta közösségi oldalán, és megköszönte a németnek az elismerő szavakat. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!