Vettel: Schumacher büszkén figyelte volna fia teljesítményét - F1VILÁG.HU

Vettel: Schumacher büszkén figyelte volna fia teljesítményét

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, Michael Schumacher nagyon büszke lett volna fiára, Mickre, ha személyesen láthatta volna versenyezni őt a Bajnokok Versenyén.
Mick Schumacher (GER) talks with Sebastian Vettel (GER) during the Race of Champions on Sunday 20 January 2019 at Foro Sol, Mexico City, Mexico

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, Michael Schumacher nagyon büszke lett volna fiára, Mickre, ha személyesen láthatta volna versenyezni őt a Bajnokok Versenyén.

Vettel és az ifjú Schumacher Németország színeit képviselték a mexikói rendezvényen, ahol a Nemzetek Kupáján a 2. helyen végeztek.

Schumacher idén a Forma-2-es sorozatban versenyezhet majd, miután tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot. Nemrég pedig azt is bejelentették, a tehetséges versenyző bekerült a Ferrari akadémiájára.

Vettel azt mondja, „nagyon különleges” volt, hogy Mick csapattársa lehetett a hétvégi versenyen, hiszen 2007 és 2012 között sorozatban hatszor nyerték meg a Nemzetek Kupáját Michael Schumacherrel.

„Emlékszem az első szereplésemre, arra, ahogy felnéztem Michaelre – most egy kicsit idősebb vagyok, és Mick a csapattársam” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Mindannyian tudjuk, hogy még különlegesebb lenne, ha Michael is itt lenne a rendezvényen, hogy láthassa Mick teljesítményét. Hiányzik nekünk. De biztos vagyok abban, hogy büszke lenne a fiára [ha saját szemével látná versenyezni].”

Fotó: Race of Champions

Mick Schumacher jó eséllyel már idén tesztelheti a Ferrari F1-es autóját, és akár arra is lehetősége lehet, hogy az olaszok motorjait használó Haastól vagy Saubertől is lehetőséget kap.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Ferrarival dolgozhatok, egy ilyen nagyszerű, óriási történelemmel bíró csapattal, nem is beszélve apukám itteni történetéről” – mondta a fiatal német.

„Büszke vagyok arra, hogy a részese lehetek ennek. Vörös szív dobog bennünk!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!