Bahreini Nagydíj

Vettel: Schumi különlegessé tette a címvédést

Vettel: Schumi különlegessé tette a címvédést

Egészen a leintésig fel sem merült benne, hogy bebiztosíthatja második forma-1-es világbajnoki címét – árulta el a Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel.


Egészen a leintésig fel sem merült benne, hogy bebiztosíthatja második forma-1-es világbajnoki címét – árulta el a Red Bull Racing német versenyzője, Sebastian Vettel.

Az ifjú tehetség Japánban megszerzett harmadik helyével minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnokává vált, ám elmondása szerint egészen az utolsó kanyarig azért küzdött, hogy megnyerje a suzukai viadalt is.

„Hogy őszinte legyek, egyáltalán nem gondoltam a bajnoki címre, megpróbáltam közelebb kerülni Fernandóhoz [Alonso]” – magyarázta Vettel.

„Kissé lemaradtam, amikor lekörözésbe keveredtünk, szerintem az egyik Virgin volt az. Ezután nehéz volt újra felzárkózni, hiszen előtte előnyöm származott a szélárnyékból és a DRS-rendszerből.”

„Amikor pedig megláttam, hogy egyre közelebb kerülünk Jensonhöz, azt gondoltam, az utolsó négy kör igencsak izgalmas lesz, és a győzelem ismét látótávolságon belülre került.”

„Szóval ki voltam éhezve, a győzelemért hajtottam, nyomtam neki, amennyire csak lehetett, megpróbáltam mindent, hogy közel kerüljek ismét a srácokhoz. Szerettem volna, ha kicsivel tovább tart a verseny, ezért is volt sokkoló, amikor áthajtottam a célvonalon: tele voltam adrenalinnal, hiszen zárkóztam fel rájuk, aztán hirtelen ott volt a kockás zászló.”

„Aztán ideje volt feleszmélni és elhinni, hogy megnyertük a bajnokságot.”

Vettel hozzátette,habár a szezon első felében tetemes előnyt épített ki magának a bajnoki pontversenyben, és sokan biztosra vették címvédését, a Red Bullnál nem estek abba a hibába, hogy elszálltak az eddigi sikerektől.

„Nyilván nagyon sokan biztosak voltak a címvédésben, de szerintem az egyik legfontosabb dolog az volt, hogy mi nem engedtük meg magunknak, hogy elrugaszkodjunk a talajtól. Mindent, amit elértünk idén, azt csapatként értük el. Nem csak mi, a versenypályán, hanem a gyárban dolgozók is iszonyatosan keményen dolgoztak.”

„Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megnyerjük a bajnokságot, és nehéz szavakba önteni, amit érzek, hiszen ezt versenyekkel a szezon vége előtt, Japánban sikerült elérnünk. Időbe telik majd, ugyanolyan zavaros minden, mint tavaly.”

A leintést követően Vettelt honfitársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher kísérte a pályán: az immáron kétszeres világelső elárulta, mindez nagyon sokat jelentett számomra.

„Soha nem hittem volna, hogy megnyerem második világbajnoki címemet és Michael elhalad mellettem, miközben ezt csinálja [közben mutatja a kézmozdulatot]. Ez rendkívül fura érzés, hiszen amikor én még kisgyerek voltam, ő már F1-es világbajnok.”

„Az ilyen apró dolgok miatt lesz igazán különleges ez az egész. Nagyon sok szép emléket őrzök az akkori évekből, illetve ma is csodálatos pillanatokat éltem át. Úgy érzem, szerencsés vagyok, hogy megtapasztalhattam mindezt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!