Friss hírek

Vettel: Soha nem nézek vissza, csak előre!

Nem néz vissza, kizárólag a hátralévő 5 versenyre koncentrál a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel – a német tudja, sok múlik azon, mennyire lesz jó a Mercedes, ám hisz abban, hogy megnyerheti ötödik bajnoki címét.

Vettel számára kiábrándítóan alakult a legutóbbi két verseny, hiszen Szingapúrban már a rajtnál kiesett, Malajziában pedig egy műszaki probléma miatt a mezőny végéről kellett felküzdenie magát a 4. helyre.

A Ferrari versenyzőjének hátránya így már 34 pontos az összetettben élen álló Lewis Hamilton mögött.

Vettel a Japán Nagydíj helyszínén, Szuzukában azonban leszögezte: nem adja fel, és mindent megtesz azért, hogy több pontot gyűjtsön az angolnál.

„Remény mindig van. Való igaz, hogy az elmúlt 2 verseny közel sem volt ideális, de tovább folytatjuk a kemény munkát” – mondta a négyszeres világbajnok. „Az nem opció, hogy a homokba dugjuk a fejünket. És ami fontos, hogy az autónk jó.”

„A csomagunk rendben van. Minden összetevő adott – csak pályára kell vinnünk őket. És remélhetőleg egy-két dolog az előnyünkre válik majd. A közelmúltban nem ez volt a helyzet. Van esélyünk. És meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ki is használjuk.”

„Hozzászoktunk ahhoz, hogy üldözők vagyunk. De persze, ha választanom kellene, inkább lennék üldözött. A Forma-1 viszont nem kívánságműsor. Ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy versenyt kell nyernünk, hát nyernünk kell!”

Vettel hozzátette, pontosan tudja, hogy a Mercedes remek formában van, így ahhoz, hogy nyerjenek, szükség lenne arra is, hogy a németek egy kis hullámvölgybe kerüljenek.

„Soha nem voltam az a típus, aki olyan sokáig néz hátra. Ha az elmúlt 2 verseny fantasztikusan alakult volna, akkor sem azt mondanánk, hogy ’wow, ez állati volt’. Én mindig előre nézek – ez tartja fent a koncentrációt.”

„Le vagyunk maradva, szóval minden azon múlik, mit csinál a Mercedes. És egy dolog világos: több pontot kell gyűjtenünk náluk! Hogy miképp érjük ezt el, az nem számít – ha sikerül megvalósítani.”

Vettel bevallottan imádja a szuzukai versenypályát, és bár reméli, hogy esélye lesz a győzelemre, az esélyei egyelőre nem szívesen beszélne.

„Hé, még csak csütörtök van – még sok víz lefolyik a Dunán vasárnapig! Igen, sok még a tennivalónk, én pedig kizárólag erre fókuszálok, nem álmodozom arról, hogy mi történhet vasárnap. Ami biztos, hogy munka lesz bőven a következő két napban.”

„Nem arról van szó, hogy kedvelem ezt a pályát – számomra ez ’A pálya’. Egyszerűen azért, mert ez még egy régi, tradicionális helyszín: egy versenyzői pálya. Való igaz, hogy az elmúlt 2 évben nem voltunk túl versenyképesek itt, de remélem, hogy idén másképp lesz. Minden, amit mondhatok, hogy nyitottan állok a dolgokhoz, és bízom abban, hogy erős csomagunk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!