Vettel: Soha nem tudtam igazán megismerni Alonsót - F1VILÁG.HU

Vettel: Soha nem tudtam igazán megismerni Alonsót

HIRDETÉS
Versenyzőként rendkívül nagyra tartja egykori riválisát, Fernando Alonsót a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel, a német pilóta viszont azt mondja, valójában soha nem tudta igazán megismerni ellenfelét a pályán kívül.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 20:  Fernando Alonso of Spain and Ferrari speaks with Sebastian Vettel of Germany and Infiniti Red Bull Racing during the drivers' press conference during previews ahead of the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 20, 2014 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images) *** Local Caption *** Fernando Alonso;Sebastian Vettel // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI201412178903 // Usage for editorial use only //

A két versenyző 2010-ben és 2012-ben rendkívül intenzív csatát vívott a világbajnoki címért, és mindkét esetben az akkor még a Red Bullnál versenyző Vettel került ki győztesen párharcukból. A német pilóta az idei szezont követően búcsút intett a Forma-1-nek, elmondása szerint azonban az Alonsóval megvívott küzdelmeiről rendkívül szép emlékeket őriz.

„Úgy gondolom, hogy csodálom őt, mint ellenfélt. Talán ő volt a legkeményebb ellenfelem, főleg az első években, és a bajnokságok végén voltak azok a szoros csatáink – úgy 2010-ben, mint 2012-ben. Ezek továbbra is a kedvenc pillanataim, emlékeim közé tartoznak” – mondta a négyszeres világbajnok az F1 Beyond The Grid című podcastjében. „Az a feszültség a 2012-es Brazil Nagydíj előtt, az a reggel, ahogy épült fel a dolog… Nem tudom, mások hogy voltak vele, talán nyugodtabbak voltak, de számomra nagyon intenzív volt, és szerintem mindketten nagyon idegesek voltunk.”

Vettel azt mondja, bár rendkívül nagyra tartja Alonsót, mint ellenfelet, valójában soha nem tudta igazán megismerni őt a pályán kívül.

„Versenyzőként igazán nagyra tartom Fernandót” – magyarázta a német. „Szerintem rendkívül nagy természetes tehetséggel van megáldva, hihetetlen eltökéltséggel, nagyszerű ösztönökkel – ezekből semmit sem veszített. Látni, hogy imádja a versenyzést. Nagyon szenvedélyes.”

„Emberként viszont nem igazán ismerem őt. Nem mondanám azt, hogy nem jövünk ki jól egymással, szerintem tiszteljük egymást. De soha nem tudtuk igazán jól megismerni a másikat, nem tudtunk sok időt tölteni egymással, vagy beszélgetni a versenyzésen kívül.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!