Vettel soha nem versenyzett még Imolában, izgatottan várja a hétvégét - F1VILÁG.HU

Vettel soha nem versenyzett még Imolában, izgatottan várja a hétvégét

Soha életében nem versenyzett még a hétvégi Emilia Romagna Nagydíjnak otthont adó imolai versenypályán Sebastian Vettel.
GP GERMANIA F1/2020 -  SABATO  10/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

A legendás aszfaltcsíkon utoljára 2006-ban rendeztek Forma-1-es versenyt, a koronavírus-járvány miatt azonban idén újra ellátogat oda a királykategória mezőnye.

Mivel Vettel csak 2007-ben debütált a száguldó cirkuszban, nem volt lehetősége arra, hogy pályára guruljon Imolában, így számára is érdekes hétvége lesz a mostani.

„Soha nem versenyeztem Imolában, de mindenki ismeri a pályát, hiszen éveken át rendszeresen benne volt a Forma-1-es naptárban” – mondta a négyszeres világbajnok, aki alig várja már, hogy kipróbálja magát ezen a komoly történelemmel bíró pályán.

„2006-ban ott voltam, az az egyetlen emlékem Imolában – akkor a BMW Sauber csapatának tartalékpilótája voltam. Még csak nem is sétáltam a pályán, ez lesz az első versenyem ott.”

„Szerintem nagyszerű pálya, nem engedi meg a hibákat. Emlékszem az utolsó sikánra a célegyenes előtt, ami mindig érdekesnek és nehéznek tűnt, de az már nincs ott. Nagyon várom már, hogy végre vezessek ott hétvégén.”

A Forma-1-es hétvége menetrendje ezúttal a szokásostól eltérő lesz: a program szombat délelőtt kezdődik, és mindössze egyetlen szabadedzést tartanak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!