Friss hírek

Vettel: Sok munka vár ránk, a Mercedes agyonvert minket Abu Dhabiban

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon elszenvedett vereségük jól mutatja, mennyi munka vár rájuk a télen.

Vettel a 3. helyen ért célba az évad utolsó versenyén, 19 másodperccel lemaradva a versenyt megnyerő Valtteri Bottastól, akit Lewis Hamilton követett a 2. pozícióban.

Hirdetés
 

A Ferrari ennek ellenére elégedett lehet az idei szezonnal, hiszen harcban tudott lenni a Mercedesszel, Vettel pedig 5 futamgyőzelmet szerzett.

Vettel mindazonáltal tudja, csapatának fejlődnie kell télen, főleg az időmérők tekintetében.

„A csomagunk nem volt elég jó, de azt gondolom, a pozitívumok elnyomják a csalódottságot” – mondta a négyszeres Forma-1-es világbajnok.

„Nem szabad elfelejteni, hol tartottunk 12 hónappal ezelőtt, és hihetetlen eredmény, hogy ennyire összejött az elmúlt tél, és az évad során is folyamatosan fejlődött az autónk, illetve a motorunk. Szóval rengeteg munka volt.”

„De összességében, ahogy láttuk vasárnap, tisztességes vereséget szenvedtünk, és érinthetetlenek voltak az időmérőn és a futamon is. Szóval sok a tennivaló, hogy jobbak lehessünk.”

Vettel elismeri azt is, a Mercedes következetesebb volt náluk, és jobban dolgozott a szezon során.

„El kell ismerni, a Mercedes jobb volt, gyorsabbak voltak. Elég csak megnézni a pole pozíciókat és a győzelmek számát” – mondta a német.

„Megvoltak az esélyeink, éltünk ezekkel. Voltak versenyek, melyekről jó eredményekkel távoztunk, még ha határeset is volt a hétvége. Gondolok például a bahreini versenyre, ahol nagyon közel álltunk a műszaki hibához. Aztán versenyt nyertünk Magyarországon is, ami a kormánymű problémája miatt nem volt valószínű.”

„És befejeztünk versenyeket, melyeken ki is eshettünk volna. Másfelől viszont voltak futamok, melyeken nem értünk célba. Nyilvánvalóan keserű a dolog, mert az ember nincs harcban… Ez frusztráló egy kicsit, de ez is része a versenyzésnek. Végezzük a dolgunkat, és ennek köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig.”

„Ha ezt folytatni tudjuk, meggyőződésem, hogy jobbak lehetünk jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!