Vettel: Sokat javult a lassú kanyarokban a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Baku
Sebastian Vettel szerint a Ferrari Forma-1-es csapata egyre jobban érti már, mik a problémák 2019-es versenyautójával. A négyszeres világbajnokot Bakuban kérdeztük arról, sikerült-e előrelépéseket tenniük az SF90-es versenygéppel az első versenyek óta.

A Ferrari rendkívül magabiztosan szerepelt az előszezoni teszteken, az évad első három versenyén azonban Vettelék nemigazán találták a ritmust, miközben a Mercedes sorozatban három kettős győzelmet aratott.

Bakuban úgy tűnt, végre az olaszoknak állhat a zászló: Charles Leclerc egész hétvégén remekelt, az időmérőn pedig jó eséllyel pályázott a rajtelsőségre – egy vezetői hiba miatt azonban a falnak csapta autóját.

Vettel viszont a másik Ferrarival nem tudta legyűrni a Mercedeseket – a német csak a 3. helyről indul a mai Azeri Nagydíjon.

A szombati kvalifikációt követően az F1VILÁG.HU arról kérdezte a korábbi világbajnokot, hogy érzi magát a Ferrari autójában, és van-e még valami, ami miatt nem tud tökéletesen teljesíteni vele.

„Nos, úgy gondolom, hogy már jobban értjük, hogy miben vagyunk gyengébbek a Mercedeshez képest” – mondta kérdésünkre a négyszeres világbajnok.

„Nyilvánvalóan az elmúlt pár verseny nehezen alakult számunkra, a pályák nagyon különbözőek voltak, akárcsak a körülmények. Viszont azt hiszem, kezd kirajzolódni egyfajta minta.”

A Ferrari főleg a lassú kanyarokban gyengélkedett az elmúlt időszakban, Vettel viszont úgy érzi, már sikerült előrelépni ezen a téren.

„Véleményem szerint itt már sokkal jobb helyzetben vagyunk – figyelembe véve azt is, hogy az itteni kanyarok elég kis tempójúak. Úgy gondolom, hogy sokkal versenyképesek vagyunk, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk – hiszen akkor az eredmények is mások lennének.”

A bakui versenypályán – leginkább az utolsó szektorban – rendkívül sokat számít a szélárnyék, és mivel Vettel a két Mercedes mögül rajtol a mai versenyen, optimistán nyilatkozott.

„Nagy segítség lehet. Hosszú a verseny, bármi megtörténhet. Ha jól rajtolunk, az is sokat segíthet, és aztán ott van a hosszú egyenes is. Az első kör után majd meglátjuk, hol állunk.”

„Hosszú verseny lesz, és kétségkívül lehet előzni itt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!