Friss hírek

Vettel: Sokat javult a lassú kanyarokban a Ferrari

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel szerint a Ferrari Forma-1-es csapata egyre jobban érti már, mik a problémák 2019-es versenyautójával. A négyszeres világbajnokot Bakuban kérdeztük arról, sikerült-e előrelépéseket tenniük az SF90-es versenygéppel az első versenyek óta.

A Ferrari rendkívül magabiztosan szerepelt az előszezoni teszteken, az évad első három versenyén azonban Vettelék nemigazán találták a ritmust, miközben a Mercedes sorozatban három kettős győzelmet aratott.

Bakuban úgy tűnt, végre az olaszoknak állhat a zászló: Charles Leclerc egész hétvégén remekelt, az időmérőn pedig jó eséllyel pályázott a rajtelsőségre – egy vezetői hiba miatt azonban a falnak csapta autóját.

Vettel viszont a másik Ferrarival nem tudta legyűrni a Mercedeseket – a német csak a 3. helyről indul a mai Azeri Nagydíjon.

A szombati kvalifikációt követően az F1VILÁG.HU arról kérdezte a korábbi világbajnokot, hogy érzi magát a Ferrari autójában, és van-e még valami, ami miatt nem tud tökéletesen teljesíteni vele.

„Nos, úgy gondolom, hogy már jobban értjük, hogy miben vagyunk gyengébbek a Mercedeshez képest” – mondta kérdésünkre a négyszeres világbajnok.

„Nyilvánvalóan az elmúlt pár verseny nehezen alakult számunkra, a pályák nagyon különbözőek voltak, akárcsak a körülmények. Viszont azt hiszem, kezd kirajzolódni egyfajta minta.”

A Ferrari főleg a lassú kanyarokban gyengélkedett az elmúlt időszakban, Vettel viszont úgy érzi, már sikerült előrelépni ezen a téren.

„Véleményem szerint itt már sokkal jobb helyzetben vagyunk – figyelembe véve azt is, hogy az itteni kanyarok elég kis tempójúak. Úgy gondolom, hogy sokkal versenyképesek vagyunk, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk – hiszen akkor az eredmények is mások lennének.”

A bakui versenypályán – leginkább az utolsó szektorban – rendkívül sokat számít a szélárnyék, és mivel Vettel a két Mercedes mögül rajtol a mai versenyen, optimistán nyilatkozott.

„Nagy segítség lehet. Hosszú a verseny, bármi megtörténhet. Ha jól rajtolunk, az is sokat segíthet, és aztán ott van a hosszú egyenes is. Az első kör után majd meglátjuk, hol állunk.”

„Hosszú verseny lesz, és kétségkívül lehet előzni itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!