Friss hírek

Vettel sokat vár a Ferrari új fejlesztéseitől

HUNGARORING, HUNGARY - JULY 29: Sebastian Vettel, Ferrari SF71H during the Hungarian GP at Hungaroring on July 29, 2018 in Hungaroring, Hungary. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Sokat vár a Ferrari fejlesztéseitől a 2018-as szezon második felében a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német versenyző idén Sokat vár a Ferrari fejlesztéseitől a 2018-as szezon második felében a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.. Bár az elmúlt versenyhétvégéken is ütőképes volt a Ferrari, végül nem sikerült nyerniük sem Németországban, sem Magyarországon.

Vettel így 24 pontos hátrányba került Hamiltonnal szemben a világbajnoki pontversenyben, ennek ellenére bizakodóan várja a szezon második felét.

„Ahogy már láthattuk, idén hol egyik, hol másik oldalra billen a mérleg nyelve” – mondta a négyszeres világbajnok, majd hozzátette, rengeteg potenciál van még a Ferrari autójában.

„Ha így marad a folytatásban is, a következetesség lesz a kulcs. Ezt nekem nem sikerült összehoznom Németországban, de szerintem ez is része a versenyzésnek, olykor történnek dolgok. Tavaly szerintem azért buktuk el a bajnokságot, mert az autónk nem volt elég gyors a szezon utolsó szakaszában – noha voltak kieséseink is.”

„Idén viszont már megmutattuk, hogy az autónk sokkal hatékonyabb és erősebb, és rengeteg potenciál van még benne. Meggyőződésem, hogy azokkal az újításokkal, amik érkezőben vannak, tovább fejlődhetünk. Izgalmas lesz az év második fele.”

A Ferrari továbbra is gőzerővel dolgozik versenyautójának fejlesztésein: a Magyar Nagydíj hétvégéjén partnercsapatai, a Haas és a Sauber révén bevetette legújabb motorspecifikációját, melyet az augusztus végi Belga Nagydíjon feltehetően a gyári csapat is megkap majd.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!