Vettel: Sokkoló, hogy milyen könnyű dolga volt a Mercedesnek…

Ferrari, Melbourne, Sebastian Vettel
Fotó: Scuderia Ferrari
Valósággal sokkolta a Mercedes melbourne-i dominanciája a téli tesztek után favoritnak kikiáltott Sebastian Vettelt. A Ferrari végigszenvedte a melbourne-i hétvégét, a négyszeres világbajnok pedig mihamarabb válaszokat akar.

Vettel a 3. helyről vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak, miután a szombati időmérő edzésen jócskán kikapott a két Mercedestől.

Bár a német versenyző és a Ferrari a futam elején igyekezett tartani a lépést az Ezüstnyilakkal, és egy korai kerékcserével megpróbáltak Lewis Hamilton elé kerülni, a taktika végül fordítva sült el.

Vettel a leintés után azt mondta, az egész versenyen nagyon rossz volt a tempója – ami pedig a legszörnyűbb, hogy nem tudja, miért alakult így.

„Most nyilván az a feladatunk, hogy megértsük, mi is történt” – mondta szemmel láthatóan csalódottan a négyszeres világbajnok.

„Meglepő és sokkoló, hogy mennyire gyors volt a Mercedes, és milyen könnyű dolguk volt ma. Nekünk viszont magunkra kell figyelnünk. Lesz pár napunk arra, hogy megvizsgáljuk a helyzetet, kielemezzük a visszajelzéseket, és átnézzük mindazt, amit gyűjtöttünk a hétvége során, hogy lássuk, mivel tudunk előállni.”

Pedig Vettel és a Ferrari remekelt a téli teszteken: az olasz istálló új, SF90-es versenygépe szinte szárnyalt Barcelonában, a teljesen eltérő melbourne-i körülmények azonban teljesen megváltoztatták az autó viselkedését.

„A barcelonai téli tesztek nagyon jól alakultak, és bár nem volt még összehasonlítási alapom, rögtön azt a visszajelzést adtam, hogy ez az autó nagyon-nagyon erős. De ezen a hétvégén nem tudtam megbirkózni vele.”

Fotó: Scuderia Ferrari

„Arra számítottam, hogy a versenyen jobb lesz a helyzet, de épp ellenkezőleg történt.”

Vettel elismerte, visszatekintve rossz döntést hoztak azzal, hogy korán kiálltak a bokszba, és megpróbáltak Hamilton elé kerülni.

„Akkor nem tűnt hibának. Hogy őszinte legyek, nem tudom, mi történt. A második etap nagyon lassú volt kezdettől fogva, és csak rosszabb lett. Ha megnézzük a többieket, Max [Verstappen] 10 körrel később állt ki, mint ahogy Charles [Leclerc] is, és nekik nem voltak gondjaik a  gumikkal. Jelenleg még nem tudom biztosan, mi történt, meg kell vizsgálnunk.”

„Talán volt más problémánk is. Egy ponton rá is kérdeztem, hogy mi lehet a gond, miért vagyunk ilyen lassúak. Egyszerűen nem volt elég tapadás ahhoz, hogy gyorsabb legyek.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS