Friss hírek

Vettel: Sokszor a fiatal önmagamat látom Leclerc-ben

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapattársának, Charles Leclerc-nek nem kellene sokáig rágódnia azon, hogy az utolsó előtti kanyarban veszítette el a dobogós eredményt a múlt vasárnapi Török Nagydíjon.

Leclerc a 2. helyért csatázott a hajrában Sergio Perezzel, a küzdelem hevében azonban nem sokkal a leintés előtt hibázott, amit a mögötte érkező Sebastian Vettel is ki tudott használni, így a monacói csak a 4. helyen ért célba.

Leclerc a verseny leintése után nagyon dühös volt magára – a csapatrádión azt mondta, sz*r munkát végzett, és elnézést kért a Ferrari minden tagjától.

Csapattársa, Sebastian Vettel így idei első dobogós eredményét szerezhette, az isztambuli futam után pedig újságírói kérdésre azt mondta, meggyőződése, hogy Leclerc-re csodás eredmények várnak még a jövőben, így nem kellene sokáig a vasárnap történteken rágódnia. A német azt mondja, sokszor fiatal önmagát látja csapattársában.

„Törökország különleges hely számomra, hiszen it kezdődött minden. Talán nem itt ér majd véget minden, de ha visszatekintek sok-sok évvel ezelőttre, miközben Charles a csapattársam, akkor azt mondhatom, hogy gyakran látom magamat is benne” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Ő sokkal fiatalabb, nagyon gyors, és bár még nem volt alkalmam beszéni vele, de el fogom neki később mondani, hogy lényegében egy kicsit irreleváns az, hogy most dobogóra állt-e, vagy sem, hiszen sok év áll még előtte, rengeteg dobogós eredmény, amiben biztos vagyok…”

„Igaza van, hogy dühös, mert hibázott, és emiatt elveszített egy dobogót, de ahogy mondtam, ha a teljes képet nézi, akkor ez talán irreleváns számára.”

„Szerintem én már elég érett vagyok ehhez, nem hagyom, hogy az efféle dolgok problémát generáljanak kettőnk között. Örülök mindennek, amit ő elér, és amit el fog érni a jövőben, mert ő egy remek srác. De nyilván ez most egy nagyon kemény verseny volt, és szerintem mindannyian közel voltunk ahhoz, hogy a futam egy adott pontján elveszítsük… Nyilván extrán fájdalmas az, ha az utolsó körben történik ez meg.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!