Vettel győzelemként tekint az imolai pontszerzésre - F1VILÁG.HU

Vettel győzelemként tekint az imolai pontszerzésre

HIRDETÉS
A négyszeres világbajnok Forma-1-es pilóta nehéz évet teljesít az Aston Martin csapatánál, ezért annyira örül az Imolában elért nyolcadik helyezésének, mintha futamgyőzelmet szerzett volna.
Portrait, Helmets, TS-Live, Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, GP2204a, F1, GP, Italy
Sebastian Vettel, Aston Martin

Önmagához képest óriási bravúrt ért el a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon az Aston Martin istállója, ami három borzasztóan nehéz, nulla pontos futam után Imolában mindkét autójával az első tízben zárt. A változó körülményekhez nagyszerűen alkalmazkodva Sebastian Vettel a hetedik, Lance Stroll pedig a tizedik helyen szelte át a célvonalat. Vettel majdnem úgy örült a pontszerzésnek, mintha futamgyőztesként intették volna le.

„Ez felér egy győzelemmel! Jelenleg nem mi vagyunk a leggyorsabbak, valójában a mezőny második felébe tartozunk. Ma viszont kimagaslóan teljesítettünk. Nagyszerű döntés volt slickekre váltani, szerintem ebben mindenki más minket követett. Akár egy-két körrel hamarabb is cserélhettem volna, szóval nagyon jól alakult” – értékelte pontokat érő stratégiát.

Vettel az utolsó néhány körig a hetedik helyet birtokolta, ám a felzárkózó Charles Leclerc autóját nem tudta maga mögött tartani.

„Nyilván a végén esélyem sem volt Charles-t visszatartani, körülbelül három-négy másodperccel gyorsabb volt nálam” – fogalmazott kissé túlzóan. „De ha bárki azt mondja nekem a verseny előtt, hogy négy körrel a vége előtt egy Ferrarival fogok küzdeni, az elfogadtam volna.”

Bár egy négyszeres világbajnok számára egy gyengébb pontszerző pozíció a legtöbb esetben nem ad okot az örömre, Vettel a saját teljesítménye miatt mégis élvezi az elért eredményt.

„A nyolcadik pozícióról van szó, ami nem olyan élvezetes, mint a győzelem. Mindenesetre sokszor történt már, hogy rosszabb teljesítménnyel zártam dobogón, szóval elégedett vagyok.”

Vettel számára szörnyen nehezen indult a 2022-es szezon, hiszen az első két versenyhétvégét Covid-fertőzés miatt kihagyta, az Ausztrál Nagydíjon pedig nem sikerült célba érnie. Az Imolában elért eredménye kapcsán elárulta: most szembesült vele, mennyire nehéz dolga van a mezőny kisebb csapatainak, akiknek gyakran a kemény munkát sincs lehetőségük jó eredményre váltani.

„Ez kemény, mert kidolgozzuk a belünket, miközben egy jó csomaggal könnyű jó eredményt elérni. A munkát a kisebb csapatok is beleteszik, de ezt hosszú évekig nem értékeltem, mert nem voltam az ő helyükben. Itt ráadásul még keményebb a helyzet, mert az ittenieknek nem jár süti vagy jutalom a futam végén. Nehéz jutalom nélkül trükkre tanítani egy kutyát, szóval most örülök a csapatnak” – fogalmazott Vettel.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!