Friss hírek

Vettel: Szeretek Russell ellen versenyezni!

A 18. helyről rajtolva az egy pontot érő 10. helyen ért célba a vasárnapi Amerikai Nagydíjon Sebastian Vettel. A német nagy csatákat vívott meg az austini verseny során, a George Russell elleni küzdelmet nagyon élvezte.

A négyszeres világbajnok azért startolt ennyire hátulról, mert autójában kicserélte a Mercedes-erőforrást az Aston Martin a hétvégét megelőzően.

Ugyanígy járt George Russell is, aki Vettelhez hasonlóan próbálta beverekedni magát a pontszerzők közé. A két pilóta a texasi pálya 16-os és 18-as kanyarjai között talált egymásra, Vettel pedig elmondása szerint nagyon élvezte a küzdelmet.

„Szeretek George ellen versenyezni – idén már nem először fordult elő –, mert úgy tűnik, pontosan tisztában van azzal, hogy hol is van az autója.”

„Mindig fair. Nyilván néha ő jár jobban, ezúttal viszont én, szóval szórakoztató volt, élveztem.”

Míg Russell végül csak a 14. helyen ért célba, Vettelnek sikerült a 10. helyre felküzdenie magát, így szerzett is egy pontot.

„Nyilván tovább kint maradtunk az első etapban, szerettünk volna gumielőnybe kerülni a végén, és úgy tűnik, működött. Szerintem, ha van még pár kör, talán támadhattuk volna Yukit [Tsunoda], de szép felzárkózás volt onnan, ahonnan rajtoltunk.”

„Pénteken nagyobb hangsúlyt fektettünk a versenyre való felkészülésre, de nem hiszem, hogy ez jelentette a különbséget. Kemény verseny volt mindenki számára a gumikezelés szempontjából, de szerintem a relatív teljesítmény szempontjából ez segítségünkre volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!