Vettel szerint a Hungaroringen „egy kicsit” jobb lehet a Ferrari - F1VILÁG.HU

Vettel szerint a Hungaroringen „egy kicsit” jobb lehet a Ferrari

HIRDETÉS
Az élen zárta a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzését Sebastian Vettel, ez azonban közel sem jelenti azt, hogy a Ferrari hirtelen megtáltosodott. A négyszeres világbajnok viszont bizakodó.
GP UNGHERIA  F1/2020 -  VENERDÌ 17/07/2020     
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel az első, még száraz pályán megtartott szabadedzést a 6. legjobb idővel zárta, 1,2 másodperccel lemaradva az élen végző Lewis Hamiltontól.

Miközben a címvédő a délutáni esős tréningen nem körözött, Vettel 12 kört is megtett a mogyoródi aszfaltcsíkon, elmondása szerint ugyanis nagyon fontos, hogy minél többet megtanuljanak az autóról.

A német azt mondja, összességében elégedett a nyitónappal.

„A délelőtt rendben volt, ezen a pályán egy kicsit jobban kell, hogy menjen nekünk” – mondta a négyszeres világbajnok. „Reméljük, hogy szombatra is így marad!”

„Az időmérőig nyilván nem tudunk mit mondani. Egy kicsit több kört tettünk meg az esőben, mint a többiek, csak hogy utánajárjunk a múlt heti gyengeségeinknek, és jobban megértsük őket.”

„Sok még a házi feladat, de összességében jobb napnak tűnt a mai.”

Vettel elismerte, azzal, hogy ma kicsit többet körözött az esőben, némi hátrányba kerülhet majd, ha a folytatásban is szükség lesz esőgumikra, ám szerinte így is megérte a délutáni munka.

„Ez mindig ad is, és el is vesz, hiszen köröket tesztel azokba a gumikba, amikre talán szükséged lehet másnap. De momentán szükségünk van a körökre, fontos, hogy összebarátkozzunk az autóval.”

„Ha 6, 8, vagy 9 kört teszel meg, az nem olyan sok, de megéri. Az időjárás elvileg jobb lesz, de soha nem lehet tudni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!