Vettel szerint a Mercedes összekapja magát a szezonnyitóra - F1VILÁG.HU

Vettel szerint a Mercedes összekapja magát a szezonnyitóra

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint hiába nem a várakozásoknak megfelelően szerepelt a Mercedes Forma-1-es csapata az előszezoni teszteken, a német istálló össze fogja kapni magát a jövő hétvégi szezonnyitóra.

A Forma-1-es világbajnokság a március 28-i Bahreini Nagydíjjal veszi kezdetét, a Mercedesnél pedig elismerték, nagyon nehéz dolguk lesz a következő szűk két hétben, a bahreini tesz ugyanis nem a várakozásoknak megfelelően alakult számukra.

Amellett, hogy kezelhetőségi problémák adódtak a W12-es versenyautóval, a megbízhatósággal is gondok voltak. A Mercedes emiatt kevesebb időt töltött a pályán, mint bármelyik más F1-es istálló.

 

Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel viszont biztos benne, a német istálló össze fogja szedni magát – bár tény, a Red Bull idén komoly ellenfél lehet számukra.

„Azt talán ki lehet jelenteni, hogy a Mercedes nem tett olyan csodát a megtett kilométerek számát tekintve, mint az elmúlt években. De meggyőződésem, hogy rendben lesznek az első versenyre” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A Red Bull pedig azt csinálja, amire hivatott: kihívja a Mercedest. Szóval szerintem vagy a Mercedes lesz a nyerő, vagy a Red Bull.”

A Mercedeshez hasonlóan az Aston Martin sem villogott a teszteken: a silverstone-i istálló a Mercedes erőforrását és váltóját használja idén, márpedig a hétvégi teszten mindkét egységgel problémájuk akadt.

Vettel viszont azt mondja, egyáltalán nem biztos, hogy a felmerült turbó- és váltógondok a Mercedes hibájából adódtak.

„Való igaz, hogy az erőforrást a Mercedes szállítja, mint ahogy a váltót is. De ezek a mi autónkba vannak installálva, szóval rengeteg komponens keveredik. Hogy őszinte legyek, nem tudom még, mi volt a problémák forrása, ezt meg kell vizsgálnunk. Vagy egyik, vagy a másik oldalon lesz a gond, de ez nem is számít. Meg kell oldani.”

„De ahogy mondtam, ilyenkor nyilván összedolgozunk, hiszen bármit is kapsz kívülről, azt be kell tenned az autódba, és működésre kell bírnod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!