Portugál Nagydíj

Vettel szerint a por jelenti a legnagyobb kihívást

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel szerint a por jelenti a legnagyobb kihívást

A Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel úgy véli, komoly szerepet játszhat a hétvégi Indiai Nagydíjon a por, ám reméli, a pályafeltételek javulnak majd a holnap időmérőre.


A Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel úgy véli, komoly szerepet játszhat a hétvégi Indiai Nagydíjon a por, ám reméli, a pályafeltételek javulnak majd a holnap időmérőre.

Az indiai versenypályán most először körözhetnek a királykategória versenyzői, és az első két szabadedzésen szemmel látható volt, hogy szinte kivétel nélkül mindenki szenved a rendkívül poros pályán.

Vettel elárulta, nincs könnyű dolgok, különösen akkor, ha valamilyen okból kifolyólag elhagyják az ideális ívet.

„Nagyon poros a pálya, de a pálya vonalvezetése igazán szórakoztató – különösen a széles kanyarbejáratok” – fogalmazott az immáron kétszeres világbajnok.

„Trükkös a helyzet, mert nagyon poros az aszfalt, különösen az ideális ív mellett. Nem könnyű, mert ha egy autó elhagyja az ívet, majd visszatér, egy csomó piszkot visszahoz magával.”

„Fontos szerepet játszhat a hétvégén a dolog, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy amennyire csak lehet, tartjuk magunkat az ideális ívhez. Együtt kell élnünk ezzel, de szerintem valamelyest javul majd a helyzet a hétvége előrehaladtával, szóval talán nem lesz olyan nagy probléma a versenyen.”

Vettel egyébként másodikként zárta a pénteki délutáni tréninget, és saját bevallása szerint elégedett az elvégzett munkával.

„Még csak péntek van. Nem igazán számít, hogy az élen vagyunk-e, de összességében elégedettek lehetünk. Az autó délelőtt óta jónak tűnik, minden arról szólt, hogy megtaláljuk a pálya ritmusát, és megtudjuk, miképp viselkedik itt az autó. Szerintem ez elég jól ment.”

„A hosszú etap is jónak tűnt, de még nagyon korán van. A pálya nagy kihívást jelent, gyors és trükkös, szóval nem nagyon lehet hibázni, így nagyon oda kell majd figyelnünk holnap.”

Vettel csapattársa, Mark Webber ötödik lett a második szabadedzésen, ám elmondása szerint az első gyakorlás valamelyest simábban ment.

„A délelőttünk jó volt, a délután viszont nem igazán… Nem jöttek olyan jól össze a dolgok, szóval holnap megpróbáljuk összekapni magunkat” – mondta az ausztrál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!