Friss hírek

Vettel szerint a túl sok verseny árt a Forma-1-nek

2022-ben 23 nagydíjat rendeznek majd a Forma-1-ben – jelentette be pénteken a száguldó cirkusz vezetősége. Sebastian Vettel viszont attól tart, elértéktelenedik a királykategória a túl sok versenytől.

Már idén is 23 futamot tartottak volna az F1-ben, a koronavírus-járvány miatt azonban végül csak 22 versenyt tartanak meg.

Jövőre viszont minden eddiginél több helyszínre látogat el a mezőny egy idényen belül, Miami pedig csatlakozik a versenynaptárhoz, így az Egyesült Államokban két futamot tartanak majd.

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel viszont úgy gondolja, van hátránya annak, hogy egyre több nagydíjat rendeznek.

„Ez csak az én véleményem, nem jelent semmit, de azt gondolom, nem kellene ennyi versenynek lennie” – mondta a német versenyző.

„Számos oka van. Azt gondolom, talán túl sok ez a nézőknek is. Nincs már benne semmi különleges, olyan sok futam van. Emellett pedig sajnálom a személyzetet is. Mi, versenyzők a dolgok jó oldalán vagyunk: megérkezünk szerda este, és ha találunk egy járatot, mehetünk vasárnap este.”

„A csapat számára viszont jóval megterhelőbb. Hétfőn, vagy akár már előző szombaton megérkeznek, felépítik a garázst, felkészítik az autókat, és egy egész héten át melózniuk kell, majd összepakolni, visszaküldeni mindent, és felkészíteni a dolgokat a gyárban.”

„Ők minden hétköznapon dolgoznak, és szinte minden hétégén, szóval nincs idejük magukra. És szerintem olyan világban élünk, amikor az emberek egyre tudatosabbak azzal kapcsolatban, hogy van egy saját életük, és nem csak arról szól, hogy alkalmazottak legyenek.”

Az egyre sokasodó versenyek miatt pedig megszaporodott a dupla, sőt, tripla hétvégék száma is a Forma-1-ben, emiatt pedig már most sokan úgy döntöttek, hogy inkább a gyárakban folytatják a munkát, vagy teljesen eltávolodnak az autóversenyzés világától.

Vettel szerint hibát követne el a Forma-1, ha pusztán azért „égnének ki” a csapattagok, mert olyan sok verseny van.

„Nyilván nem az én dolgom, és vannak más érdekek is, de meg kellene bizonyosodnunk arról, hogy az emberek megtalálják az egyensúlyt saját életük, és az otthontól távol töltött életük között.”

„Annyi verseny kellene, amennyivel évekig meg lehet tartani a szenvedélyt az emberekben, és nem égnek ki 2-3 év után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!