Vettel szerint Barcelonában sok minden kiderülhet

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint komoly erőpróba vár a hétvégi Spanyol Nagydíjon csapatára, a Ferrarira, Barcelonában ugyanis kiderülhet, van-e esélyük arra, hogy 2015-ben a világbajnoki címért harcoljanak.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint komoly erőpróba vár a hétvégi Spanyol Nagydíjon csapatára, a Ferrarira, Barcelonában ugyanis kiderülhet, van-e esélyük arra, hogy 2015-ben a világbajnoki címért harcoljanak.

Az olasz istálló remek formában vágott neki az új szezonnak, Vettel révén pedig Malajziában nyerni is tudott.

A soron következő, barcelonai hétvégére a csapatok többsége komoly újításokkal készül, nincs ezzel másképp a Ferrari sem, mely egy jócskán átszabott versenyautóval gurul pályára Spanyolországban.

Bár a Mercedes továbbra is előnyben van, ha a Ferrarinak sikerülne jelentősen javítania teljesítményén, alaposan megnehezíthetné a németek dolgát a továbbiakban is.

Amikor Vettelt arról kérdezték, a Ferrari felerősödése révén esetleg megváltozhat-e a bajnoki küzdelem képe Barcelonában, a német így felelt: „Nos, remélem, mindenkinek igaza van! De majd meglátjuk, mi lesz vasárnap.”

„Barcelona tradicionálisan egy kiváló hely arra, hogy a csapatok pályára vigyék újításaikat – néha kisebbeket, néha nagyobbakat. Mi feltehetőleg ugyanúgy teszünk, mint a többiek, de remélhetőleg a mi fejlesztéseink komolyabbak, és jobb köridőkre lehetünk képesek, ezáltal felzárkózhatunk a Mercedesekhez.”

„Meg tudjuk mutatni, hogy igenis előreléptünk, akkor az a következő versenyeken is így lehet. Fejlődni kell, a Forma-1 üteme ezt diktálja, de az mindenképp jó referenciapont, ha az ember itt gyors tud lenni.”

„Minden körülmények közepette gyors kell lennünk, főleg a versenyeken, ahol a pontokat osztják. Ez a célunk. Való igaz, nagyon jól ismerjük a pályát, hiszen teszteltünk itt télen is, márpedig akkor az autó nagyon jól viselkedett, ami mindenképpen pozitívum.”

„De ezen a hétvégén mások lesznek a körülmények, 15-20°C-kal melegebb van, ami sok mindent megváltoztat.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!